Gündem

TCMB Başkan Yardımcılığna Atanan Murat Uysal Kimdir?

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcılığına Murat Uysal getirildi.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan atama bilgilerine göre TCMB Başkan Yardımcılığına, Murat Uysal atandı. Uysal, nisan ayında TCMB Başkanlığına Murat Çetinkaya’nın atanmasının ardından başkan yardımcılığına getirilen ikinci isim oldu. 

13 Mayıs’ta Merkez Bankasında uluslararası rezerv yönetimi ve Türk Lirası işlemleri gibi faaliyetlerin başında bulunan Erkan Kilimci de Başkan Yardımcılığına getirilmişti.

Murat UYSAL Kimdir?

1971 yılında İstanbul doğumlu Uysal, Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu. Uysal, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim dalında yüksek lisans yaptı. ‘Enflasyon Hedeflemesi, Dünya’da ve Türkiye’deki Uygulamaları’ konulu yüksek lisans tezini tamamlayan ve meslek hayatına 1998 yılında Tekstilbank Hazine Bölümü’nde Uzman Yardımcısı olarak başlayan Uysal, 11 Kasım 2011 tarihinden itibaren Halkbank Hazine Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, aynı zamanda 25 Mart 2014 tarihinden itibaren de Halk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmüştü.


AA  
Kamupersoneli.net  | Ankara