Gündem

Terme Kaymakamı İlyas Gün Gözaltına Alındı (İlyas Gün Kimdir ?)

Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan Terme Kaymakamı İlyas Gün gözaltına alındı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan Terme Kaymakamı İlyas Gün’ün evinde ve makamında arama yaptı. Aramada çok sayıda dosya ve belgeye el konuldu.
İlyas Gün, yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Gün, daha sonra Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Kaymakam İlyas Gün’ün, FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi meydanda toplanan kalabalığa İstiklal Marşı okutarak evlerine gönderdiği iddia edilmişti.

Kaymakam İlyas Gün Kimdir ?

1976 Yılında Kayseri-Bünyan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

2000 yılında Yozgat Kaymakam Adayı olarak Mülkî İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Bu dönemde, Yozgat-Aydıncık, Karaman-Kazımkarabekir, Tokat-Yeşilyurt ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. İngiltere’de yabancı dil eğitimi aldı. MGK Genel Sekreterliğinde Milli Güvenlik kurslarına katıldı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimi aldı.

2003 tarihinde Yozgat-Yenifakılı Kaymakamı olarak atanan GÜN, müteakiben Artvin-Murgul, Erzurum-Şenkaya ilçelerinde görev yaptı.

2006-2009 yıllarında Muş Vali Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu dönemde ifa ettiği başarılı çalışmalarıyla İçişleri Bakanlığı tarafından aylık ile ödüllendirildi.

2009-2014 yıllarında İzmir-Kınık Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Kınık’ta yaptığı çalışmalardan dolayı, İzmir Valisi Sayın M. Cahit KIRAÇ ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Sayın Mahmut ÇUHADAR’ın teklifleri ile Türk İdareciler Derneği’nin değerlendirmesi sonucu Yılın Başarılı Kaymakamı Ödülü’ne layık bulunarak, 10 Ocak 2013 tarihinde İdareciler Günü Özel Ödülünü aldı.

Değişim Mühendisliği, Kırsal Kalkınma ve Toprak İnovasyonu üzerine çalışmalar ve örnek uygulamalar yapan Kaymakam GÜN, 2013 yılında Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

19.09.2014 tarihinden itibaren Terme Kaymakamlığı görevini yürütmekte olan İlyas GÜN, Öğretmen Gül Hanım ile evli olup 3 erkek çocuk babasıdır.İyi düzeyde İngilizce bilir. Amatör Dağcılık, Kayak, Yüzme ve Uzak Doğu Döğüş Sporları ile ilgilenmekte olup, aynı zamanda Kick Boks hakemidir


Kamupersoneli.net | AA