Gündem

Terör mağduru olanlar için "Kızılay Kart" müjdesi!

Kızılay Bölge İstişare Toplantısına katılmak amacıyla Muş’u ziyaret eden Kerem Kınık bazı açıklamalarda bulundu.

Kızılay Bölge İstişare Toplantısında “Kızılay Kart” damgası.
 
Kınık, 3 yıllık eylem planı içerisinde olduklarını belirterek terör madurlarına “Kızılay Kart” müjdesini verdi.
 
“Bölgedeki terör mağdurlarına yapacağımız yardımlarla ilgili lojistik imkanlarımızın arttırılması, genel merkezden buraya yapacağımız desteklerin konuşulmasını amaçlıyoruz. Özellikle aralık ayından bu yana süren terör nedeniyle çok sayıda vatandaşımız mağdur olmuştur. Bu çerçevede mağduriyetlerin giderilmesi için öncelikle gıda, barınma, giysi, yakacak ve kira yardımı gibi devletimizin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, Kaymakamlıklar ve Kızılay olarak mağdur vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuşarak açıklamalarına devam eden Kerem Kınık, “Amacımız 30 bin aileye ulaşmak” şeklinde konuştu.
 
Şimdiye kadar 5 bin kadar aileye hizmet verdiklerini beyan eden Kerem Kınık, Terör olaylarında merkezlerin muş ve siirt olarak seçildiğini söyleyerek yardımların bu iller doğrultusunda yapılacağını belirtti.
 
Kınık, “Amacımız 30 bin aileye ulaşıp, onların bütün ihtiyaçların gidermek. Bu anlamda Diyarbakır, Mardin, Cizre ve Şırnak’ta yapacağımız faaliyetler için 2 bölge seçtik. Muş, bizim bölge afet merkezimiz, diğer ilimiz ise Siirt’tir. Etkilenen bölgelere yakın olması hasebiyle buraları tercih ettik” şeklinde konuşarak umut vadeden açıklamalara devam ederek  “Terör mağduru öğrencilere yurt imkanı sunacağız” şeklinde açıklamalar yaptı.
 
TERÖR MAĞDURLARINA KIZILAY KART DAĞITILACAK!
 
“Vatandaşlarımıza her ay parasal katkı sağladığımız Kızılay kart projemiz var. Bu proje kapsamında, vatandaşlarımıza Kızılay kart dağıtacağız. Projede pilot olarak terör mağduru vatandaşlarımızı seçtik ve bunu yaygınlaştıracağız. Herkesin ihtiyacı farklı olabiliyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu kart aracılığıyla ihtiyaçlarını giderecek” diyen Kınık, olabildiğince mağdur vatandaşların yanında olmaya çalışacaklarını belirtti.