Gündem

" Terör Örgütü Tarihinde Almadığı Ölçüde Darbeler Aldı "

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, terör örgütü hakkında çeşitli değerlendirmeler yaptı. Şentop terör örgütü tarihinde almadığı ölçüde darbeler aldı ifadelerini kullandı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, terör örgütü PKK’ya karşı Cumhuriyet tarihinin en büyük en kapsamlı mücadelesinin verildiğini söyledi.

Edirne’nin İpsala ilçesinde yapılan Saat Kulesi açılışına katılan Şentop, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bölge coğrafyasında her gün gündemin değiştiğini anlatan Şentop, Türkiye’nin terörle mücadelede büyük başarılar elde ettiğini vurguladı.

Terör örgütünün yapılan operasyonlarla büyük darbe aldığını ifade eden Şentop, konuşmasına şöyle devam etti:

”Terör örgütüne karşı Cumhuriyet tarihinin en büyük en kapsamlı mücadelesi yapılıyor. Terör örgütü tarihinde almadığı ölçüde darbeler aldı. Ülke içerisindeki kurmaya çalıştığı yapılar dağıtıldı. Büyük bir temizlik hareketi yapılıyor, sona ermek üzere. Ülke sınırları dışındaki konuşlandığı yerler Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından tespit edilerek bombalanıyor. Özellikle sınır komşularımızda Irak’ta, Suriye’de gelişen olaylarla ilgili uluslararası toplumla birtakım ortak çalışmalar yapılması gerekiyor.”

Türkiye’nin İsrail’le ilişkilerinin normalleşmesinin Gazze için çok önemli olduğunu vurgulayan Şentop, Gazze’ye gidecek yardım gemisinin Mersin’den hareket ettiğini, yardımların bayramdan önce ulaşacağını belirtti.

Rusya ile uçak düşürülmesi krizinden sonra yaşanan olumlu gelişmelere de değinen Şentop, ”Geçtiğimiz hafta içerisinde bazı gelişmeler oldu, ilişkilerin normalleşmesi yönünde bazı adımlar atıldı. Türkiye ilkeli kararlı politikalarını sürdürüyor. Bölgemizde yalnız yaşamıyoruz, siyasi ve askeri bakımdan, en kritik stratejik bakımdan önemli bir bölgede yaşıyoruz. Dengeleri de koruyarak hareket etmek mecburiyetindeyiz. Önemli ve güzel gelişmeler oldu.” diye konuştu.

Şentop, daha sonra İpsala Belediyesi tarafından yapılan Saat Kulesi’nin açılışılışını yaptı, ilçedeki iftar programına katıldı.

Kamupersoneli.net | AA