Gündem

TOBB Terör Mağdurları için Gıda Yardımında Bulundu

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki terör mağduru ve muhtaç ailelere gönderilen 320 bin liralık gıda yardımının dağıtımına başlandı.

13 Mart’ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan’da tamamlanan “Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu” ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen ilçede, evlerine dönen vatandaşlara, devletin desteğinin yanı sıra ülkenin bir çok noktasından gıda yardımları devam ediyor.

Son olarak Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin girişimleri sonucu TOBB ve hayırsever bir iş adamının yaptığı maddi destek, gıda yardımına dönüştürülerek, mağdur ailelere ulaştırılmaya başlandı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özdemir, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bağlı bulundukları TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yardım taleplerini geri çevirmediğini belirtti.

TOBB’un kendilerine 2 bin 725 aile için maddi yardımda bulunduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

“Gönderilen maddi desteği, yasak süresince iş yerleri kapalı olan esnaflarımızdan gıda malzemesi alarak değerlendirdik. Hem gıda yardımlarını ilçemizdeki esnafımızdan alarak onların kazanmasını hem de vatandaşlarımıza ulaştırarak her iki tarafın da yaralarına merhem olarak dönmesini sağladık. Bayram arefesinde vatandaşlarımıza destek vermeye çalışıyoruz. İlçemizdeki bir iş adamı da 300 aileye yardım malzemesi gönderdi. Hedefimiz bütün yardımları bayram öncesi mağdur ailelere ulaştırmak.”

TOBB yönetimi ve hayırsever iş adamına duyarlılıklarından ötürü teşekkür eden Özdemir, “Toplamda 320 bin liralık ve her aileye ortalama 30 kilogram düşecek şekilde hazırlanan gıda paketlerimizi, 3 bin 25 aileye ulaştıracağız.” dedi.

AA
Kamupersoneli.net