Gündem

Toplu Taşımada Bir İlk: Kredi Kartı ile Ulaşım

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında kullanılan kentkart yerine getirdiği uygulamayla bir ilke imza attı. Büyükşehir Belediyesi, kentkartı olmayan vatandaşların toplu taşıma araçlarında kredi kartı ile seyahat etmesinin önünü açtı. Bu uygulama Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek ve vatandaşların daha hızlı ve güvenli olarak seyahat etmeleri sağlanacak.

Mersin’de yapılan toplantıda proje hakkında açıklamalar yapıldı ve uygulama test edildi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz:”Bundan sonra kredi kartı olanlar yanında kent kart olmasa dahi kredi kartları ya da mobil cüzdanlarıyla otobüsteki okuyuculara okutarak ödemelerini yapabileceklerdir. Ayrıca haftanın belirli günlerinde tüm otobüs hatlarında ücretsiz ulaşım hizmeti de sağlanacaktır. Mersinli vatandaşlarımız tıpkı Chicago, Londra gibi dünyanın büyük kentlerinde olduğu gibi artık toplu taşıma hizmetlerinde kredi kartını rahatça kullanabileceklerdir” dedi.

Belediye Başkanı Kocamaz, Mersin’de uygulanacak projenin Türkiye’de bir ilk olduğuna da değinerek: “Vatandaşı kent kart ile uğraşma zahmetinden kurtaran, ayrıca ödeme işlemini daha seri ve bir o kadar da güvenli kılan bu proje dünyanın çok az ülkesinde, kentinde gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde de ilk defa Mersin ilinde uygulama şansı bulacaktır. Türkiye’de yaygınlaştıktan sonra başka şehirlere seyahat edecek olan Mersinliler gittikleri şehirlerdeki sistemlere yabancılık çekmeme, ceplerindeki kredi kartını toplu taşımalarda kullanabileceklerdir.

Turizm cenneti olarak bilinen Mersin’de başka şehir ya da ülkelerden gelen ziyaretçilerimiz de bu uygulama sayesinde toplu taşımada zorluk çekmeden kolayca faydalanabilecektir. Günlük hayatımızı oldukça kolaylaştıracak olan bu uygulamadaki temel amaç şehirdeki toplu taşımayı vatandaşlarımız için en basit ve seri bir hale getirmektir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak vatandaşlarımızı bu yeni teknoloji ile buluşturuyor olmaktan büyük sevinç ve onur duyuyoruz. Bu çalışmada emeği geçen firma yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kamupersoneli.net|Ankara