Gündem

Torba Yasanın 5 Maddesi Kabul Edildi

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren torba yasa da şu maddeler bulunuyor. Bu maddeler 65 yaş maaşları, engelli aylıkları, sosyal yardım alan vatandaşı çalıştırana devlet desteği, 15 bin polis alımı, 2610 güvenlik denetmeni alımı şeklindedir.  

65 Yaş Maaşları 

65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına muhtaçlık durumu devam ettiği sürece aylık bağlanıyor. Bu aylıklar 65 yaşını doldurmuş muhtaç ve güçsüz kimselere verilecektir. 

Engelli Aylıkları 

Engelli Aylığı hesaplamalarına ilişkin yapılan düzenlemeler ile engelli aylıklarına zamlar yolda. Engellilere hali hazırda verilen engelli aylıklarında artış torba yasa ile yapılacak.  

Sosyal Yardım Alan Vatandaşı Çalıştırana Devlet Desteği 

Yine torba kanun tasarısı içerisinde haberlerini sık sık yaptığımız sosyal yardım alan muhtaçları çalıştırana devlet sigorta primi desteğinde bulunacak. 

15 Bin Polis Alımı ve 2610 Güvenlik Denetmeni Alımı 

Daha önceki haberlerimizde de sık dile getirdiğimiz kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçti ve bu tasarıda 15 bin polis ve 2 610 sosyal güvenlik denetmeni kadrosu ihdas ediliyor . 
 
Türkiye Büyük Millet Meclisinde 65 yaşında muhtaç olan kişilere aylık bağlanması kanunu ve kanun hükümleri görüşüldü. Görüşülen kanun ve kanun hükümlerinin 5 maddesi TBMM tarafından kabul edildi. Ayrıca kabul edilen maddelerden bir tanesi de trafik sigortasında değişiklik yapılmasına dair maddedir.  
 
Kamupersoneli.net