Gündem

TRT Taraflı Yayıncılık Yapıyor Uyarısı

Türkiye’nin en çok izlenen kanallarından birisi olan devlet kurumu TRT’nin taraflı yayın yaptığı tescillendi.

TRT haber bülteninde AKP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup toplantısına 1 saati aşkın süre ayırdı, aynı gün yapılan CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup toplantısına 15 dakika, MHP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup toplantısına 11 dakika, HDPTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup toplantısına ise 5 dakika süre ayrıldı. RTÜK’e yapılan şikayetleri RTÜK uzmanı “taraflı habercilik” olarak değerlendirmedi. RTÜK kurul toplantısında muhalefeti temsilen bulunan üyeler birlikte hareket edince , devlet kanalı olan TRT’e “tek yönlü ve taraflı habercilik” yaptığı gerekçesiyle uyarı cezası verildi. Sadece kamu yayını yapmadığı ve iktidar kanalı gibi hareket ettiği öne sürülen TRT’nin daha önce İdare Mahkemesi tarafındanda cezaya çarptırıldığı biliniyordu.

CHP’li İsmet Demirdöğen TRT Haber’i Kurul Gündemine Getirdi

RTÜK üyesi CHP’li İsmet Demirdöğen, TRT Haber’in geçen ay parti grup toplantılarını yayınlarken yaptığı eşitsizliği kurul gündeminde dile getirdi. 

TRT Taraflı ve Tek Yönlü Yayıncılık Yapmıyor Raporu

TRT’nin Ak Parti haberlerini diğer partilere göre 4 kat daha fazla yayınladığı görülüyor. Diğer partilerin süre alamaması ve TRT yayın akışlarının büyük çoğunluğunu iktidar partisinin haberlerinin oluşturması bir çok kez gündeme geld. Defalarca gündeme gelen bu durum hakkında yapılan şikayetler sonuçsuz kalıyor. RTÜK uzman yardımcısı Soner Doğan yapılan başvuru sonrasında hazırladığı raporda TRT’nin “tek yönlü ve taraflı yayıncılık” yaptığı iddialarının gerçek olmadığını belirtti.

Kamupersoneli.net