Gündem

TSE'den FETÖ Soruşturmaları Hakkında Basın Duyurusu

Türk Standartları Enstitüsü’nün resmi web adresinde bir basın duyurusu yayımlandı. Yayımlanan basın duyurusunda FETÖ soruşturmaları kapsamında çıkan haberlerde TSE’de FETÖ ile irtibatı bulunan daire başkanı olduğu imasının yer aldığı ifade edildi. Yayımlanan basın duyurusunda konu ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bir açıklama yapıldığı ifade edilmiştir.

İŞTE O AÇIKLAMA

Söz konusu haberlerde ismi geçen Mesut E. TSE’de Daire Başkanı olarak görev yapmakta iken 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında görevinden alınarak pasif bir göreve atanmıştır.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında adı geçen şahıs hakkında 22 Temmuz 2016 tarihinde görevden uzaklaştırma ihtiyati tedbiri uygulanmış olup 29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de Mesut E’nin görevine son verilmiştir.

Haberlerde adı geçen Akif Mücahit U.  ise TSE’de mühendis olarak görev yapmakta iken 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında, bulunduğu birimden alınarak pasif bir birime atanmıştır.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında adı geçen şahıs hakkında 22 Temmuz 2016 tarihinde görevden uzaklaştırma ihtiyati tedbiri uygulanmış olup 29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de bu kişinin görevine son verilmiştir.

Haberlerde isimleri geçen Mesut E. ve Akif Mücahit U. terör örgütü FETÖ ile irtibatları ve bu yapıya mensubiyetleri dolayısıyla 29 Ekim 2016 tarihi itibariyle TSE’den ihraç edilmiş ve bu şahısların kurumumuzla ilişkileri kesilmiştir.

TSE, ülkemizde standardizasyon alanında tek, belgelendirme alanında ise en büyük yerli ve milli kuruluşumuzdur. Her iki alandaki faaliyetleriyle bir yandan kamu sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına katkı vermekte, diğer yandan da sanayimizin gelişmesine ve ülkemizin kaynaklarının yurt dışına gitmesine engel olmaktadır.

Ülkemizin birliğine, bekasına, demokrasi ve milli iradenin üstünlüğüne kasteden FETÖ ile mücadele konusunda TSE son derece hassas ve kararlıdır.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan soruşturma ve incelemelerin sonucunda terör örgütü FETÖ ile irtibatı, iltisaki ya da bu yapıya mensubiyeti tespit edilen personellerle ilgili gerekli işlemler yapılmış ve bu kişilerin kurumumuzla irtibatları kesilmiştir.

Kamupersoneli.net – ANKARA