Gündem

TSK'da FETÖ'cü Temizliği Devam Ediyor! Sadece

Edinilen bilgilere göre, TSK’nın 2016 Ağustos şürasında terfi ettirilen iki tuğgeneralin, daha sonra yapılan incelemede, By-Lock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Deşifre olduklarını anlayan tuğgenerallerden birisi kendiliğinden emekli olurken diğeri ile ilgili ihraç kararının alınması bekleniyor. Ayrıca 4 generalle ilgili Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığının araştırma yaptığı, toplamda 6 general ve amiralin ByLock kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor.

8 – 10 BİN BYLOCK’ÇU DAHA 

Ayrıca soruşturma kapsamında bazı generallerin eşlerinin de ByLock kullanıcısı oldukları ortaya çıkarıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinde Jandarma hariç 5 bin personel FETÖ mensubu olduklarından dolayı meslekten ihraç edildi. Ancak konu ile ilgili olarak astsubaylar dahil ByLock listelerinde 8 – 10 bin personelin daha yer aldığı biliniyor.

Türkiye Gazetesinin aktardıklarına göre bu kişilerin dolaylı veya doğrudan FETÖ’ye bağlantılı oldukları tahmin ediliyor. Güvenlik birimlerindeki yetkililere göre Türk Silahlı Kuvvetlerindeki FETÖ’cülerin sadece yüzde 40’ı temizlenebildi. Ayrıca kalan kişilerin kritik görevlerdeki personel olmadığı ifade ediliyor. Yetkililer tarafından TSK’daki FETÖ’cülerin bir araya gelerek ikinci bir darbe kalkışması yapacaklarına ihtimal vermiyorlar.

Kamupersoneli.net | ANKARA