Gündem

TSK IŞİD'e Ait Mevsileri Vurdu: 104 Terörist Öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ile Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki koalisyon güçleri Suriye sınırları içerisinde IŞİD terör örgütüne karadan ve havadan yaptığı operasyonlar ve taarruzlarla ağır darbe vurdu. Karadan Fırtana obüsleri ve Sakarya havanları, havadan da koalisyon uçaklarınının desteklediği taarruzlar sonucunda 104 IŞİD üyesi militanın öldüğü tespit edildi.


Misliyle Karşılık Verildi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre Suriye’den Kilis’in Elbeyli ilçesi ile sınırdaki Yüksektepe ile Şehit Yalçın Nane Hudut Karakollarına dün akşam saatlerinde toplamda 6 Katyuşa roketatar mermisinin düşmesi sonucu, sınırda konuşlu Türk topçu birliği yapılan saldırıya misliyle karşılık vermeye başladı.

Türk Tarafı Bildirdi, Koalisyon Güçleri Havadan Vurdu

Önceki akşam saat 18.00 sıralarında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait hedef tespit sistemleri kullanılarak tespit edilmiş hedeflere 233 Fırtına topu, 40 adet “Sakarya” tipi çok namlulu roketatar ve 4 Tank ile atış gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bildirimi yapılan koordinatlara da koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 11 ayrı harekât düzenledi.

104 IŞİD Militanı Öldürüldü

Yapılan atışlar ve hava harekâtı sonucunda insansız hava araçları ile yapılan tespitlerde 104 IŞİD terör örgütüne bağlı militanın öldürüldüğü tespit edildi. Ayrıca IŞİD’e ait bir top, bir havan ve dört adet Katyuşa mevziisi ile IŞİD’in karargâh olarak kullandığı yedi binanın imha edildiği görüldü.

Kamupersoneli.net  | Ankara