Gündem

TSK "Kandil'de 45 Terörist Etkisiz Hale Getildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) resmi internet sitesinden 14 Mart 2016 da cereyan eden önemli olayları kamuoyuna duyurdu. Buna göre 14 Mart 2016 ‘da Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda bir terörist güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Operasyon süresince Mardin Nusaybin’de toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı TSK tarafından 3 olarak açıklandı. Yine aynı operasyonlar sırasında 1 tabanca, iki av tüfeği ele geçirildi ve yedil EYP imha edildi. Operasyon süresince toplamda 8 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Hakkari/ Yüksekova’da yapılan operasyonda 14 mart 2016 tarihinde 1 bölücü terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkari Yüksekova’da devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16 olarak açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri resmi sitesinden 13 Mart 2016 ‘da Ankara ‘da yapılan saldırıdan hemen sonra Irak kuzeyinde bulunan Kandil dağında teröristlerce barınma alanı olarak kullanılan alanlara hava harekatı düzenlendiğini ve bu hava harekatı sonrası kandilde bulunan 45 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini belirtti. 14 Mart 2016 tarihi itibariyle 46 bölücü terörist Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi.