Gündem

TSK Personelinden Gazilere Bayram Öncesi Ziyaret

Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinden Afgan gazilerine ziyaret. Tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde.. 

Afganistan Türk Görev Gücü Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır, Kabil 2. Bölge Askeri Hastanesi’nde düzenlenen  törenle 10 Afgan gaziye tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

Afganistan’da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri Personelinden Afgan Gazilere Ramazan Bayramı öncesinde anlamlı destek. Afganistan’daki Türk Görev Gücü Komutanlığı personelinin bağışları ve TİKA işbirliği ile terörle mücadelede sakat kalan Afgan Gazilere elektrikle şarj edilebilen tekerlekli sandalye veriliyor.

200 Afgan Gazi bu kampanya çerçevesinde elektrikle şarj edilebilen tekerlekli sandalye sahibi olacak.

Terörle mücadele sırasında bacaklarını kaybederek tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Afgan gazilere elektrikle şarj edilebilen motorlu tekerlekli sandalyeleri teslim edilirken duygulu anlar yaşandı.

Taliban’ın döşediği mayının patlaması nedeniyle ayaklarını kaybeden bir Afgan gazi Tümgeneral Bakır ve kampanyayı düzenleyen Türk askerleriyle Türk halkına teşekkür etti

afgan gazi ” Bu bizim için çok güzel bir bayram hediyesi oldu. Türk halkına Türk askeri ve komutanlarına sonsuz teekkürler. Artık hayatım daha kolaylaşacak. Çok mutluyum”şeklinde konuştu..

Tören sonunda Afganistan Türk Görev Gücü Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır ile Afgan gaziler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kamupersoneli.net / AA