Gündem

Türk Ordusunu 'FETÖ Ordusu' Haline Getirmişler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Ordumuzu, Fetullah Gülen’in ordusu olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bizim ordumuz kimin ordusu? Türk Silahlı Kuvvetleri, ne diyoruz, ‘Türk ordusu’ diyoruz. Ama FETÖ’nün ordusu haline gelmiş. Şimdi bizim ordumuzu FETÖ’nün ordusu olmaktan çıkarıp aziz Türk milletinin ordusu haline getirecek adımları kararlılıkla atmamız lazım. Onun için de bu konuda hükümetimiz de komuta kademesi de kararlıdır ve gereken ne ise yapılacaktır.” dedi.

Bozdağ, Habertürk televizyonunda katıldığı programda, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

Darbe girişimi sırasında çok vahşice planlama yapıldığını anımsatan Bozdağ, milletin meydanlara inmesiyle olaya el koyduğunu, darbeyi yapanlara en büyük darbeyi vatandaşın vurduğunu aktardı.

Bozdağ, 15 Temmuz gecesinde vatandaşın her şeyi demokrasi için yaptığını ve ölmeyi göze aldığını bildirerek bunun da Türkiye açısından bir değişim noktası olduğunu bildirdi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının kararlarının bugün açıklanıp açıklanmayacağının sorulması üzerine Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım’ın kararların toplantının yapıldığı aynı gün açıklanacağını söylediğini hatırlatarak, toplantının bugün yapılacağını ve sonuçların da bugün açıklanacağını ifade etti.

Son çıkan kanun hükmünde kararname gereği YAŞ toplantısında alınan kararların derhal uygulanacağını, devir teslim törenleri için 30 Ağustos’un beklenmeyeceğine işaret eden Bozdağ, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini aktardı.

Bozdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde FETÖ ve bu örgütten olmayıp destek veren gruplarla ilgili Türkiye genelinde soruşturmalar sürdüğünü bildirdi. Bozdağ, yeni yeni delillerin ortaya çıktığına işaret ederek, “Şu anda elde edilmiş deliller, henüz deşifre edilmiş, tasnif edilmiş, analizi yapılmış değil. İfadeler var, bazı ortaya çıkan şeyler…Bu ifadeler arasında çok ciddi çelişkiler var. Darbede fiilen görev almış kişi, ‘Ben bu işte yokum’ diyor.” dedi.

– “Fetullah Gülen’in ordusunun yaptığı darbe teşebbüsü olduğu çok açık”

Kamera, telefon, mesaj kayıtlarının pek çok şeyi ortaya dökebileceğini belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

“Akıncı Üssü’nde, başka üste neler oldu, bunların hepsi bir bir ortaya çıkacak. Elde edilmiş bütün bu delillerin tasnifi, deşifresi, sonra ortaya çıkanların analizi bize büyük fotoğrafı gösterme, karanlıkta kalan pek çok konuyu aydınlatma konusunda büyük bir yardım sağlayacaktır. Bunlar zaman alacaktır. Olay daha taze, henüz ifadeler bitmedi, gözaltılar var. Bu ifadeler bittikçe, ortaya çıktıkça, yeni şeyler çıkıyor. Bunlar elbette değerlendirilecek. Bu işin nereye gideceğini şimdiden kestirme imkanı elbette yok. Ortada bir ‘Yurtta Sulh Konseyi’ var. Kim bu ‘Yurtta Sulh Konseyi’, bunun ortaya çıkması gerekiyor. Şimdi Yurtta Sulh Konseyinin üyeleri kim? Fetullah Gülen’in emir ve talimatıyla bu işler yapılıyor. Onda kimsenin tereddüdü yok. Bunu ispat edecek yeteri kadar delil var. Bana göre, sana göre de eminim 79 milyon milletimize göre, hatta bu Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına göre, herkese göre, bu işi Fetullah Gülen’in emir komutası altındaki, Türk ordusunun değil Fetullah Gülen ordusunun yaptığı ve diğer bazılarının ona katıldığı bir darbe teşebbüsü olduğu çok açık.” 

“Yurtta Sulh Konseyi yönetime el koymuştur diye bunu TRT’de okutanlar, Yurtta Sulh Konseyi’nin kimler olduğunu bilmiyor mu? Bal gibi biliyor” diyen Bozdağ, darbe girişimine ilişkin bir numaranın kim olduğunun sorulması üzerine, ortaya çıkmış bir şey olmadığını bildirdi.

Bozdağ, Türkiye’nin her gün darbe korkusuyla geleceğe güçlü şekilde yürüyemeyeceğini ve bu noktada da gerekenlerin yapıldığına değinerek, söz konusu korkuların ortadan kaldırılması için gereken adımları kararlı şekilde atacaklarını aktardı.

Bazı ifadelerde yalan beyanlar olduğunu vurgulayan Bozdağ, gerçeklerin çapraz sorgularla, yan delillerle ortaya çıkacağını dile getirdi.

Darbe girişiminin başarılı olacağını düşünen FETÖ mensuplarının bazı mesaj kayıtlarını yok edemediğinin, kamera kayıtlarının ortada olduğunun altını çizen Bozdağ, şüphe uyandıran bütün soruların cevabının şüpheye yer bırakmayacak şekilde bulunması gerektiğine dikkati çekti.

– “Ordumuzu FETÖ’nün ordusu olmaktan çıkarmamız lazım”

Bakan Bozdağ, akıllara takılan bütün soruların yanıtlarının yargı yoluyla bulunacağını belirtti. Bozdağ, bir soru üzerine, dün yayımlanan kararnamedeki ihraçların son derece önemli olduğuna vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bu yapılanmanın gücü artık herkes tarafından ifade ediliyor ve bu gücün kırılması da isteniyor. Darbeye bu gücün katıldığı da çok açık. Bunlar tespit edildikçe gereği de yapılacaktır. Devam eden soruşturmalar içerisinde tespit edilenler var, edilememiş olanlar var, bunların hepsi çıkacaktır. Türk ordusu içerisinde darbeye karışanlarla ilgili tereddütsüz adımlar atılacaktır. Burada olmayabilir ama darbeye karışmışsa, bu işe tevessül etmişse, bunlarla ilgili adımları atmamız gerekir. Çünkü ordumuzu, Fetullah Gülen’in ordusu olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bizim ordumuz kimin ordusu? Türk Silahlı Kuvvetleri, ne diyoruz, ‘Türk ordusu’ diyoruz. Ama FETÖ’nün ordusu haline gelmiş. Şimdi bizim ordumuzu FETÖ’nün ordusu olmaktan çıkarıp aziz Türk milletinin ordusu haline getirecek adımları kararlılıkla atmamız lazım. Onun için de bu konuda hükümetimiz de komuta kademesi de kararlıdır ve gereken ne ise yapılacaktır.”

Bozdağ, Fetullah Gülen’in iade süreciyle ilgili soru üzerine, ABD’ye gidecekleri günü henüz tespit etmediklerini, ABD’ye gidip bu konudaki Türkiye’nin isteklerini, bilgi ve bulguları doğrudan muhataplarına ileteceklerini söyledi.

Türkiye’de darbe girişimi gerçekleştiren birinin Amerika’da muhafaza edilmesinin Amerikan halkının yönetime bakışını da olumsuz etkileyeceğinin altını çizen Bozdağ, Türkiye’nin, Gülen’in iadesini ABD’den istemesinin hakkı olduğuna işaret etti.

ABD’ye iade için dört dosyanın ve acil tutuklama talebinin iletildiğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, şunları kaydetti:

“Biz acilen yakalanması ve tutuklanması talebinde bulunduk. Amerika Birleşik Devletlerindeki yetkililer, bize, ‘bu aciliyet nereden kaynaklanıyor’ şeklinde bir soru sordular bakanlığa. Bu kadar olup bitenden sonra bu soruyu sordular. Biz buna rağmen Amerikan yetkililerine, bu aciliyetin nereden kaynaklandığını ifade ettik. Türkiye’de bir darbe teşebbüsü var ve bu darbe teşebbüsünü gerçekleştiren kişi bu darbeyi Amerika’dan sevk ve idare etti.” 

Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kaçabileceği ülkelere dair istihbaratların geldiğini sözlerine ekledi. 

AA
Kamupersoneli.net