Gündem

Türk Patent ve Marka Kurumuna 281 Kadro İhdas Edildi

Türk Patent ve Marka Kurumuna Yeni Kadrolar Verildi Mi?

Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı, Genel Kurulda kabul edilerek yasalaştı. Türk Patent Enstitüsünün adı Türk Patent ve Marka Kurumu olarak değiştirildi. Kurumun kısa adı “Türk Patent” olarak düzenlendi. Türk Patent ve Marka Kurumunun merkez teşkilatı için toplam 281 kadro ihdas edildi.

281 Kadro İhdası Ne Anlama Geliyor?

Marka Uzmanı ve Marka Uzman Yardımcısı ile Patent Uzmanı ve Patent Uzman Yardımcısı kadrolarının Sınai Mülkiyet Uzmanı ve Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı kadrolarına dönüştürülmesi gerçekleştirilirken

183’üncü maddeye göre; Türk Patent Enstitüsünün adının Türk Patent ve Marka Kurumu olarak değiştirilmesi nedeniyle kadro cetvellerinde gerekli düzenlemelerin yapılması amacıyla birinci fıkrasına bağlı Tasarıya ekli (1), (2) ve (3) sayılı listelerin değiştirilmesi, bu değişiklik doğrultusunda 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Türk Patent Enstitüsüne ait bölümün Türk Patent ve Marka Kurumu olarak değiştirilmesi. Enstitüdeki Marka Uzmanı ve Patent Uzmanı kadrolarının Sınai Mülkiyet Uzmanı Marka Uzman Yardımcısı ve Patent Uzman Yardımcısı kadrolarının Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı olarak değiştirilmesi suretiyle Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte Enstitüde patent uzmanı ve marka uzmanı olarak görev yapmakta olan personel sınai mülkiyet uzmanı kadrolarına, patent uzman yardımcısı ve marka uzman yardımcısı olarak görev yapmakta olan personel sınai mülkiyet uzman yardımcısı kadrolarına halen bulundukları kadro dereceleriyle başka bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılırlar.”

“190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Türk Patent Enstitüsüne ait bölümünde yer alan boş ve dolu marka uzmanı ve patent uzmanı kadrolarının unvanı sınai mülkiyet uzmanı, marka uzman yardımcısı ve patent uzman yardımcısı kadrolarının unvanı sınai mülkiyet uzman yardımcısı olarak değiştirilmiştir.”

Kamupersoneli.net notu; Aşağıda belirtilen kadrolar yeni ihdaslar olmayıp kadroların dönüştürülmesiyle ihdas edilen kadrolardır. Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra kurum kendi içinde isim ve personel dönüşümlerini yapacaktır.

Kamupersoneli.net | Zeki KARA (ÖZEL İÇERİK)