Gündem

Türk Telekom Casus Yazılım Talebinde Bulundu Mu?

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türk Telekom’un, Amerika’daki bir firmadan casus yazılım talebinde bulunduğu” iddiasına ilişkin, “Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Gazetedeki yanlış bilgilere dayanarak, kurumun da bizlerin de itham edilmesi doğru değil.” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Ahmet Arslan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğu Atıcı’nın, “Türk Telekom’un, Amerika’daki bir firmadan yazılım talebinde bulunup herkesi dinlemek istediği” yönündeki iddiayı gündeme getirmesi üzerine hükümet adına söz aldı.

 Aslan, “Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Gazetedeki yanlış bilgilere dayanarak, kurumun da bizlerin de itham edilmesi doğru değil.” dedi.

Dinlemelerin hakim kararıyla olduğunu hatırlatan Arslan, hakim karar verse dahi, BTK’daki uzman hakimlerin de incelemesinin ardından, talep uygunsa dinleme için uç verildiğini aktardı.

-“Kim terörle birlikteyse hesabı muhakkak sorulacak”

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılmasını kabul edilemez bulduklarını dile getirdi. İdris Baluken, HDP’li belediyelerden herhangi bir yere para aktarıldığına ilişkin bilgi olmadığını da ileri sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genel Kurul’da söz alan bazı milletvekillerinin, 15 Temmuz’u bir düzmece ve senaryo gibi gösterme eğilimi içinde olduğunu belirterek, “15 Temmuz’daki dik duruş ve kahramanlıklar unutuluyor.” ifadesini kullandı.

Elitaş ayrıca, “PKK terör örgütüne kim yardım, yataklık ediyorsa, FETÖ ile kim müzahirse, bu millet 246 şehidimiz için 2 bin 194 gazimiz için sonuna kadar mücadele eder. Hepsinden teker teker hesap soracağız. Bu Diyarbakır Belediye Başkanı olabilir, başka biri de olabilir. Kim terörle birlikteyse, teröre yardım yataklık ediyorsa onun hesabı muhakkak sorulacaktır.” diye konuştu.  

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Fetullah Gülen’in, tam 16 yıl öncesinden askeri darbe yapacağını ifade eden Hikmet Çetinkaya ve Cumhuriyet gazetesi bugün saçma sapan bir iddiayla gözaltılarla karşı karşıya.” görüşünü ileri sürdü.

KAMUPERSONELİ.NET – AA