Gündem

' Türkiye 2023 Hedefleri İstikametinde Yürüyor '

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maruz kaldığımız bunca ihanete, saldırıya rağmen soğukkanlılığımızı, cesaretimizi, kararlılığımızı asla kaybetmedik. İçeriden ve dışarıdan bizi hedef alan ekonomik tuzaklara rağmen hedeflerimizden sapmadık, geriye düşmedik.” dedi.


Erdoğan, Bursa’nın İnegöl ilçesinde hayırsever iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nün açılışındaki konuşmasında, son 14 yılda Bursa’yı güzelleştirmek, geliştirmek, ülkenin göz bebeği bir şehri haline getirmek için çok çalışıldığını söyledi. Bölgenin lokomotifi olan bu şehre değer katacak, Bursa’yı geleceğe hazırlayacak projelerin hizmete alındığını anlatan Erdoğan, bugün Bursa’nın tüm ilçeleriyle 14 yıl öncesine göre çok farklı bir konumda olduğunu ifade etti.

Erdoğan, İnegöl’ün özellikle mobilya alanındaki ününe işaret ederek, ilçenin geçen yıl ülkenin ihracatına katkısının 800 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Atılım hamlelerinin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini, bunun için şimdiden bazı adımların atılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Bir yerde üretim varsa, orada yetişmiş insan gücüne ihtiyaç da var demektir. Yetişmiş insan gücü için de mesleki eğitim kurumları gerekiyor.” diye konuştu.

Erdoğan, özellikle yaklaşık 61 milyon liralık bütçeyle inşa edilen ve ismine “Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü” denilen tesise kendisinin “eğitim-öğretim külliyesi” dediğinin altını çizdi.

Türkiye’de öğretimin bulunduğuna ama eğitimde sıkıntıların yaşandığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

“Onun için bu külliye hem öğretim verecek hem eğitim verecek. Burada 5 bin öğrenci olacaktı şimdi 3 bin öğrenci var, ama bunu engelleyenlere yuh olsun. Bu yeni dönemde bunu süratle telafi edeceğiz. Onlar da bu işin hesabını veriyor. 305 bin metrekare alanda kurulan, 26 binadan oluşan bu külliye gerçekten muhteşem bir eser. Bünyesinde 4 ayrı mesleki ve teknik anadolu lisesiyle bir spor lisesiyle 3 adet 452 kişilik pansiyonuyla mesleki liseleri içinde modern atölyeleriyle yemekhaneleriyle konferans salonuyla spor tesisleriyle İnegöl, örnek bir tesise kavuştu.

Bu tesis, Türkiye’de bir örnek. İnegöl’ümüzün öncelikle ihtiyaç duyduğu tüm sektörlere bu eğitim-öğretim külliyesi, kalifiye personel yetiştirecek. 6 bin öğrencinin aslında eğitim öğretim alabileceği bir yapı da var.”

Erdoğan, külliyenin önemli bir özelliğinin ise 61 milyon liralık maliyetin, neredeyse tamamına yakın bölümünün hayırsever Mehmet Yıldız tarafından karşılanması olduğunu söyledi.

– “Avrasya Tüneli, aralık ayında hizmete açılacak”

Türkiye’nin teröre, bölgesindeki istikrarsızlığa, çatışmalara, sabotaj girişimlerine rağmen 2023 hedefleri istikametinde yürüdüğünü kaydeden Erdoğan, Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hizmete alındığını hatırlattı.

Erdoğan, Avrasya Tüneli’nin de aralık ayının 20’sinde ya da en geç 26’sında hizmete alınacağını bildirdi.

Türkiye’nin sanayicisi, esnafı, ticaret erbabı, güvenlik görevlisi, emekçisi, ev kadınının yediden yetmişe tamamının adeta bir seferberlik ruhuyla çalıştığını kaydeden Erdoğan, “Maruz kaldığımız bunca ihanete, saldırıya rağmen soğukkanlılığımızı, cesaretimizi, kararlılığımızı asla kaybetmedik. İçeriden ve dışarıdan bizi hedef alan ekonomik tuzaklara rağmen hedeflerimizden sapmadık, geriye düşmedik. Böyle bir başarı örneği ortaya koymak dünyada pek az milletin harcıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kamupersoneli.net / AA