Gündem

Türkiye'den ABD'ye Tepki

Ankara’da yapılan terör saldırını yapan militanın YPG’li olduğunun anlaşılması üzerine Türkiye’den Amerika Birleşik Devletlerine ( ABD) tepki geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada açıkça “YPG’yi teör örgütü olarak görmüyoruz” vurgusu yapıldı. ABD bununla da kalmayarak YPG’ye silah ve mühimmat desteği verdi. ABD tarafından YPG’ye verilen silahlar kanlı terör örgütü PKK’nın eline geçerek Türkiye’ye karşı kullanıldı.

Bu duruma kayıtsız kalmayan Türkiye, “ABD’ye bizimle misin yoksa YPG ile mi?” diyerek tepki gösterdi.

Son olarak Ankara’da patlayan bomba nedeniyle 28 asker ve vatandaş hayatını kaybederken 61 kişi de yaralandı. Saldırıyı yapan kişinin Suriye’den gelen bir YPG militanı olduğu güvenlik güçleri tarafından belirlendi.

Bugün Ankara’da Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya ve Rusya Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığına çağırılarak ilgili uyarılar yapıldı. Türkiye bu konuda ne kadar ciddi olduğunu göstermiş oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırılara misliyle karşılık verileceğini söyledi.

Öte yandan YPG militanlarına Türkiye’ye yönelik hedeflere saldırı yapmaları yönünde talimat verdiği iddia edildi.

Türkiye bu konuda Batılı ülkelere duruşu ve tavrını belli etti. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya YPG’ye İŞİD’le mücadele kapsamında destek vermeye devam ediyor. YPG’yi terör örgütü PKK ile aynı safta değerlendiren Türkiye YPG’ye verilen silahların terör örgütü PKK’nın eline geçtiğini ve Türkiye’ye karşı kullandığını ifade ediyor.

YPG’nin Fırat’ın batısına geçmesine asla Müsaade etmeyeceğini açıklayan Türkiye, YPG mevzilerini bombaladı.

Bir diğer iddia ise Amerika ile Rusya’nın Suriye konusunda anlaştığı yönünde. Konu hakkında Gazeteci Burak Balcı’ya 2012 yılında bir açıklama yapan rahmetli Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu Prof. Dr. Mahir Kaynak, ABD ile Rusya’nın Suriye konusunda başından beri mutabık olduğunu söylemişti.

www.kamupersoneli.net