Gündem

Türkiye'nin Ciğeri Yandı

 AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, “Orman Genel Müdürlüğü Antalya’daki yangınla mücadele işini dört dörtlük yaptı. Yangınla mücadelede Akdeniz ülkelerinde en başarılı ülke Türkiye.” dedi.


AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın ve Atay Uslu, Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında, seçim bölgelerinde yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilgi verdi. 

Aydın, Akdeniz ve Ege bölgelerindeki aşırı sıcak hava, şiddetli poyraz ve yüksek nemin yangına davetiye çıkarttığını belirtti.

İbrahim Aydın, Kumluca’daki yangının görülmesinin ardından, ekiplerin anında müdahale ettiğini, Orman Genel Müdürlüğü’nün 5 helikopter, 3 uçakla havadan ve çok sayıda ekiple karadan yangını söndürmeye çalıştığını vurgulayarak, görev alan tüm kurum, kuruluşlara teşekkür etti. 

AK Parti’li Aydın, Adrasan’daki yangının da karşı ateş yöntemiyle tatil ve yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürüldüğünü ifade ederek, “Orman Genel Müdürlüğü Antalya’daki yangınla mücadele işini dört dörtlük yaptı. Yangınla mücadelede Akdeniz ülkelerinde en başarılı ülke Türkiye.” dedi.

İbrahim Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın, yangın söndürme çalışmalarını yakından takip ettiğini aktararak, yangından zarar gören vatandaşların zararlarının en kısa zamanda karşılanacağını bildirdi.

Güvenlik güçlerinin yangınların çıkış nedenine ilişkin araştırma yaptığını ifade eden Aydın, Antalya’daki yangınlarda ise sabotaj ihtimalinin düşük olduğunu kaydetti.

– AK Partili Uslu’nun sözleri

Kumluca bölgesindeki yangının fotoğraflarının sosyal medyada, terör örgütü yandaşları ve bir siyasi parti tarafından “Lice’de, Türk Silahlı Kuvvetleri ormanları yakıyor” diye paylaşıldığını belirten Atay Uslu ise “Bu kirli ve kara propagandaydı. Terör örgütü ve ona müzahir gruplar bunu sürekli yapıyor. Lice’de hint keneviri tarlaları yakılıyor, orası uyuşturucunun merkezi, o tarlalar yakılarak uyuşturucu ticaretine darbe vuruluyor. Terör örgütüyle çok yönlü mücadelemiz devam ediyor.” diye konuştu. 

Uslu, terör örgütü mensuplarının daha önce de Suriye’de çekilen fotoğrafları “Diyarbakır-Sur’da çekildi” diye algı operasyonu yaptığına işaret ederek, “Bizim ciğerimiz yanıyor ama terör örgütü yandaşları bunu kara, zehirli propagandaya alet ediyorlar. Onlarla mücadelemiz devam edecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

AA | Kamupersoneli.net