Gündem

Türkiye ve Dünya Gündemi(24 Temmuz 2016)

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Fetullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Taksim Meydanı’nda düzenleyeceği ”Cumhuriyet ve Demokrasi” mitinginde konuşacak.

(İstanbul/18.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye’deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ile 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni izleyecek.

(İstanbul/10.00/Edirne/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Sarayiçi’ndeki Er Meydanı’nda başpehlivanlık final müsabakasıyla sona erecek.

(Edirne/09.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- At yarışlarında 65. Başbakanlık Kupası Koşusu, Veliefendi Hipodromu’nda yapılacak. 

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

4- 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Boğazı’nda Kanlıca ile Kuruçeşme arasındaki parkurda gerçekleştirilecek. 

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 11. yarışı Macaristan Grand Prix’si koşulacak. 

(Budapeşte/15.00)

6- Fransa Bisiklet Turu, Chantilly yerel idaresi ile başkent Paris arasındaki 113 kilometrelik parkurda koşulacak 21. ve son etapla tamamlanacak.

7- Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, Finlandiya’da düzenlenen 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’ndaki üçüncülük maçında Almanya ile karşılaşacak.

(Helsinki/18.30)

8- Futbolda 2016-2017 sezonu öncesi takımların transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor. 

(Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1-Moody’s’ten olumsuz karar beklenmiyor

– Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut:

”Türkiye’nin puanı zaten hak ettiğinin altında. Darbe girişiminin ekonomimiz üzerinde muhtemel olumsuz etkilerinin gerçekleşmeyeceğinin anlaşılmasından dolayı, Moody’s’in ülkemizin kredi notuyla ilgili olumsuz bir karar almayacağını düşünmekteyim”

– “Ülkemizi güvenli bir yatırım limanı olarak gören uluslararası doğrudan yatırımcılar, 2015’in başından bu yana yaklaşık 21 milyar dolar yatırım yapmışlardır”

– “Uluslararası doğrudan yatırımcılarla yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz izlenim de Türkiye’ye olan güvenin ve yatırım yapma iştahının devam ettiğini göstermektedir”

(Nuran Erkul/Ankara)

2- 250 bin doları bile bankada unuttular

– Bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarla ilgili yapılan çağrılar fayda etmedi, mudiler yaklaşık 93 milyon lirayı yine bankalarda bıraktı

– Zaman aşımı listesindeki müşterilere tanınan süre zarfında sadece 26 bin 700 hesap sahibi bankalara başvuruda bulunarak parasını aldı

– Unutkanlar arasında en talihsiz mudi, bankada 250 bin dolarını unutan oldu

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

 3- İkinci el otomobil piyasası tam gaz

– Kur artışının sıfır araç talebini olumsuz etkilemesiyle vatandaşlar ikinci el otomobile yönelirken, söz konusu pazarda yılın ilk 5 ayında yüzde 8,4 büyüme yaşandı

– DOD Perakende Müdürü Gündoğan:

“İkinci el otomobil piyasasında fiyatların, yıl sonunda tüketicinin yararına olacak şekilde aşağı yönlü bir seyir izleyeceğini öngörüyoruz”

– “Son 4 ayda büyümenin hızlanacağını, pazarın yüzde 10’luk büyüme ve 4 milyon 840 binli rakamlara ulaşarak kapanacağını tahmin ediyoruz”

– İstanbul Park Oto Pazarı Satış ve Pazarlama Direktörü Kabataş:

“Yılın ikinci yarısında talep artışının hız kesmeden devam edeceğini, 2016’yı geçen yıla kıyasla yüzde 100’ün üzerinde bir büyümeyle kapatacağımızı öngörüyoruz”

(Gökhan Yıldız-Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

***

Kamupersoneli.net | AA