Gündem

Türkiye'nin İlk Başörtülü Kaymakamı Neslihan Kısa

Türkiye için il olan Neslihan Kısa hem genç yaşta kaymakam olması ile hemde ilk başörtülü kaymakam olması sebebi ile dikkat çekiyor.

Eşkişehir Sarıcakaya Kaymakamlık sitesinden yapılan açıklama içerisinde yer alan bilgiler şöyledir yapılmış olan açıklama içerisinde ” İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ‘ nün 1 Mart 2016 tarihli ve 4173 ( dört bin yüz yetmiş üç ) sayılı yazısı ve Bakanlık Makamının 29 Şubat 2016 tarihli onayı ile sonrasında Eşkişehir Sarıcakaya ilçesi Kaymakamlığına atanmış olan Neslihan Kısa 7 Mart 2016 tarihi itibari ile Eşkişehir Sarıcakaya ilçesinde göreve başlamıştır. 

25 Yaşında Genç Kaymakam Neslihan Kısa hakkında kısaca bilgi vermek gerekir ise ;

Neslihan Kısa hem genç yaşında kaymakam oldu hemde Türkiyenin ilk başörtülü kaymakamı olarak Eşkişehir Sarıcakaya kaymakamı seçildi.
Genç Kaymakam Neslihan Kısa 1991 Giresun doğumlu olan kaymakam ilk okul , orta okul ve lise eğitimlerini İstanbul ‘ da tamamlayan Kısa 2009 yılı içerisinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini kazanan Neslihan Kısa , kazanmış olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini 2013 yılında İktisat Fakültesi birincisi olarak eğitimi bitirmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından açılmış olan Kaymakam adaylığı sınavına girmiştir. İçleri Bakanlığının yapmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavı sonucundan sonra  2015 yılı içerisinde  Kocaeli Kaymakamı olarak görev yapmaya başladı.

 Kamupersoneli.net