Gündem

Tutuklanan Kişilerin Sigorta Primi ve GSS Borcu Hazine Tarafından Ödensin Teklifi

Tutuklanan Kişilerin GSS Borcunu Devlet Ödesin Teklifi Cumhuriyet Halk Partisi Manisa ve Malatya Milletvekillerinden Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM ‘deki komisyona geldi.


Tutukluluk ve Hüküm

Söz konusu kanun teklifinde gerekçe olarak Tutuklama durumlarının başlı başına bir ceza sayılmadığı ve zorunlu hallerde başvurulması gerekli istisnai nitelikte bir ön tedbir olduğu dile belirtildi.

Hüküm Yemeyen Vatandaşın Sigorta Primleri Hazine Tarafından Karşılansın

Teklifte suçlamalar sonrası tutuklu olarak yargılanmasına karar verilen kişilerin, mahkeme süreçlerinin sona ermesi ile kesin hüküm olarak beraat kararı çıkması sonucu, tutuklu kaldıkları süre boyunca emekliliğe yönelik sigorta primlerinin hazine tarafından karşılanması , böylece haksız yere hürriyetlerinden yoksun kaldıkları ve çalışma imkanlarının olmadığı süre içerisinde yaşadıkları maddi haksızlık durumunun giderilmesinin amaçlandığı belirtilmiştir.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, Sağlık Bakanlığı duyurularından ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilmek için kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin ve kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirin.

Kamupersoneli.net | Ankara