Gündem

Uçakların Kalkışı İş Makineleri ile Engelleniyor!

Sivil uçak ve jetlerin uçuşları, içlerinde darbeci askerlerin olduğu şüphesiyle Malatya’da iş makineleri sayesinde engelleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Erhaç Havalimanı’nda darbeci askerlerin bulunduğu öğrenilen kargo uçaklarının kalkışını engellemek için alana iş makineleri, kamyon ve otobüsler sevk etti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından sabah saatlerinde 3 kargo uçağının Erhaç Havalimanı’ndan kalkışı için izin alındığını duyduklarını söyledi.

Bunun üzerine belediyenin yaklaşık 20 kamyon ve otobüsü ile 15 kadar iş makinesini havalimanına gönderdiklerini belirten Çakır, askeri kargo uçakları, jetler ve sivil uçakların, bölgeden kalkış yapmasına izin vermediklerini kaydetti. 

Çakır, “Şu an hiçbir uçak ya da jetin kalkışına izin verilmiyor. İş makineleriyle pistleri doldurduk. Durum netleşene kadar da açmayacağız.” dedi. 

Şu an havalimanında 6 kargo uçağı, 2 jet ve sivil uçakların kalkışına izin verilmiyor. 

Kargo uçaklarında darbeci askerlerin bulunduğu, 7. Ana Jet Üs Komutanlığından yetkililerin askerleri uçaklardan çıkmaları konusunda uyardığı öğrenildi. Uyarıların dikkate alınmaması halinde operasyon yapılması planlanıyor.

Kamupersoneli.net | AA