Gündem

Ülke Genelinde Terör Uyarısı

Son yıllarda terör örgütlerinin eylemlerinin sıklaşması ve büyük çapta can kaybına yol açan eylemler düzenlemesine üzerine güvenlik güçleri araştırmalarını sıklaştırdı. Bir çok günaydoğu ilinde operasyon düzenleyen emniyet güçleri. 8 Mart’da eylem hazırlığında olan adı öğrenilemeyen bir örgüt hakkında ülke genelindeki emniyet birimlerini ve valilikleri uyardı. Terör örgütlerinin 8 martda hedef olarak öncelikli kamu binalarına yöneleceği istihbaratı alındı. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle ülke genelinde yapılacak toplantı ve yürüyüşlere dikkatli olunması gerektiği vurgusu yapıldı. Bir çok kentte sansasyonel  eylem yapılacağı bilgisini alan valilikler yürüyüş ve basın açıklamalarını yasakladı. Bazı illerdeki basın toplantıları ve yürüyüşler ise yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleştirilecek. Ayrıca  terör saldırılarına karşı önlem olarak kolluk kuvvetlerinin çelik yelek kullanmaları konusunda uyarıda bulunulduğu öğrenildi. Ayrıca kolluk kuvvetlerinin kontrol noktaları oluşturması ve şüpheli kişi ve araçları için sorgulama yapmasının istenildiği bildirildi.

Terör örgütlerinin öncelik olarak İstanbul , Ankara, Bursa , İzmir gibi metropolleri ile Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Gaziantep gibi doğu illerinde bulunan devlet binalarına yönelik eylem yapmayı planladıkları öğrenildi.

Geçen  ay (17 şubat 2016) ‘da Başkent Ankara’da bulunan Genel Kurmay Başkanlığı Askeri lojmanlarına saat 18:30 da  Abdülbaki Sömer isimli terörist tarafından bombalı araçla saldırı yapılmış 29 kişi hayatını kaybetmiş 61 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri ( TAK ) isimli terör örgütü üstlenmişti.

Kamupersoneli.net