Gündem

“Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali“ Başladı

Beşiktaş Belediyesi tarafından organize edilen “Beşiktaş’ta Barışmak” temasıyla bu yıl ilki düzenlenen “Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali” başladı.

Zincirlikuyu’da toplanan “Barış Korteji”, Barbaros Bulvarı’na yürüdü. Kortejde yer alan çiçeklerle süslenmiş araç, çiçek şapkası takan çocuklar ve güllerden oluşturulan Türk bayrağı, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Bando takımı ve animatörlerin şovları ile ilginç ve güzel görüntüler ortaya çıktı.

Festivalin açıışında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş semtinin bütün renkleri kucaklayan bir yer olduğunun altını özellikle çizdi.

Tüm dünyaya festival dolayısıyla güzel mesajlar vermek istediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Murat Hazinedar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Burada yeşilden ve doğadan yola çıkarak barış için mesajlar vereceğiz. Bunun için festivalin temasını ‘Beşiktaş’ta Barışmak’ olarak belirledik. Vereceğimiz küçük ama etkili mesajlar çok önemli. Festival boyunca çok sayıda yabancı uluslararası tasarımcı, Beşiktaş’ta eserlerini katılımcılara sunacak. Bunun yanında Türk tasarımcılarımızın da eserleri yerlerini alacak. Bu eserlerin hepsi Beşiktaş’taki her yerde olacak. Toplamda 150 kadar eser sergilenecek. Festivalin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

Festivalin açılışına, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Kanada’nın İstanbul Başkonsolosu Andrew R. Smith ve Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara da katıldı.

Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali, 15 Mayıs’ta son bulacak.

AA