Gündem

Ümit Özdağ : "Ülkücü iradeyi mahkeme kapılarına düşürmek doğru olmadı"

 MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “MHP’yi, ülkücü iradeyi mahkeme kapılarına düşürmek doğru olmadı. Genel Merkez mahkemeye gideceği yerde kurultaya gelsin.” dedi.


Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirerek, Türk dış politikasının bir çöküş sürecinde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin, Türkiye’nin iç ve dış stratejik dengelerinin yitirilmesine neden olduğunu öne süren Özdağ, “Türkiye, mevzilerinden geri çekilen ülke konumuna sokulmuştur, Erdoğan ve AKP’li yıllar Türk tarihine utanç dolu yıllar olarak geçecektir.” diye konuştu.

Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’yı ihlal ederek, yetkisi olmadığı halde dış politikaya iç politikada kullandığı saldırgan, fevri üslupla müdahaleler yaptığını belirterek, Ortadoğu’da Katar dışında Türkiye’nin dostu kalmadığını, bölge ülkeleriyle ağır krizler yaşandığını iddia etti. 

Terör örgütleri PKK ve PYD’nin ABD ve Rusya’nın desteğiyle Türkiye – Suriye sınırına hakim olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öngörüsüz politikaları neticesinde, PKK’nın ABD ve Rusya ile ittifak kurduğunu savunan Özdağ, “PKK, ABD, Rusya ittifakını mümkün kılan Erdoğan ve AKP hükümeti büyük bir acz içinde gelişmeleri seyretmektedir. PKK terör örgütü, Suriye’nin kuzeyinde yerleşim yerlerini adlarını değiştirmekte, etnik temizlik yapmaktadır. Amerikan desteğiyle, Suriye’nin kuzeyinde bir PKK devletçiği kurulmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, Türkiye’nin Ermeni lobisi ve Ermenistan’ın sözde soykırım iddialarına ilişkin çalışmaları karşısında da sürekli geri adım attığını, son olarak Almanya Federal Meclisi’ndeki kararın bu konuda yeterli çalışmalar yapılmadığının göstergesi olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin Ermeni iddialarına karşı kendisini aktif ve etkili şekilde koruması gerektiğini ifade eden Özdağ, İncirlik Üssü’nün Alman ordusuna kapatılması, Almanya’nın Türkiye üzerinden Barzani ve Talabani güçlerine silah sevkiyatının durdurulması, Alman silahlı kuvvetlerinin Türk hava ve kara sahasını kullanmasına izin verilmemesi ve AB ile imzalanan geri kabul anlaşmasının derhal sonlandırılması gerektiğini vurguladı.

Parlamentolarında sözde soykırım kararlarını onaylayan ilgili ülke parlamenterlerinin Türkiye’ye girişlerinin yasalanması teklifinde bulunan Ümit Özdağ, bu önerisi için dün TBMM MHP Grup Başkanlığına bir yasa teklifi vermeye çalıştığını, ancak MHP Grubu’nun kendisinin hazırladığı yasa teklifi ve soru önergelerini kabul etmediğini, doğrudan TBMM Başkanlığına tekliflerini göndermesi halinde ise hakkında soruşturma açıldığını anlattı.

MHP’li Özdağ, bir milletvekili olarak, Anayasa ve TBMM İçtüzüğünden kaynaklı haklarının MHP Grup Başkanlığı tarafından engellendiğini, aynı duruma MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun da maruz kaldığını öne sürdü. 

Özdağ, Alman Federal Meclisi’nde alınan karara karşı, 24 Haziran 2016 tarihinde Halaçoğlu ile Berlin’de bir konferans vereceklerini, ertesi gün de Talat Paşa’yı, öldürüldüğü yerde, anacaklarını belirtti.

– “Oyuna gelmeyin, kurultaya gelin”

MHP’li Özdağ, açıklamalarının ardından, gazetecilerin MHP’deki olağanüstü kurultay sürecine ilişkin sorularını yanıtladı. Olağanüstü kurultayın bir “Yargı emri” haline dönüştüğüne işaret eden Özdağ, “Bunun hukukiliğini, meşruluğunu tartışmanın anlamı yoktur. Aksine buna itiraz yargı kararlarına itiraz anlamı taşıyacaktır.” dedi. 

Özdağ, kurultay için hukuki zeminin bulunduğunu belirterek, “Ayın 19’unda MHP kurultayını, tüzük kurultayını yapacak. Delege arkadaşlara sesleniyorum, oyuna gelmeyin, kurultaya gelin. Ülkücü irade oyunun ne olduğunu net şekilde görüyor.” ifadesini kullandı.

Tüzük kurultayı için uygun olan ve arzu edilen delege sayısının iki katına çıkıldığını vurgulayan Özdağ, “MHP’yi, ülkücü iradeyi mahkeme kapılarına düşürmek doğru olmadı. Mahkemeler ‘bu kurultay yapılmalı’ dedi. Artık buna itiraz etmenin manası kalmadı. Genel Merkez mahkemeye gideceği yerde kurultaya gelsin. Öz güvenine, kendisine olan inancını sergilesin, Ülkücülere olan inancını da sergilesin. Kongreye gelmemek ülkücülere inanmamak anlamı taşır.” değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, bir gazetecinin “Sayın Bahçeli, sizin ülkücü olmadığınız söyledi. Değerlendirmeniz nedir?” sorusuna, gülerek karşılık verdi.

AA
Kamupersoneli.net