Gündem

Vefat ve Başsağlığı İlanları neden verilir?

 Vefat İlanları,  Gazeteye, hayatını kaybeden kişinin vefatından sonra verilen çerçeveli ilanlardır. Hürriyet vefat ilanları tam, yarım veya çeyrek sayfa kullanılabildiği gibi, ekonomik ebatlarda da talep edilen gazete ilanlarıdır. Vefat ilanı merhumun veya merhumenin sevenlerine, akrabalarına, dostlarına duyuru niteliğindedir.

Vefat ilanı

Ulusal gazetelerde yayın zorunluluğu olmayan vefat eden kişinin öldüğünü yazılı basın yayın mecraları yolu ile kamuoyuna ve ölen kişinin yakınlarına duyuru niteliğindeki sosyal ilan biçimidir.


Vefat etme ilanlarını kişinin ailesi, arkadaşları, yakını veya çalıştığı kurum yada kuruluşlar verebilirler. Vefat ilanlarının en çok yayınlandığı gazete sırasıyla Hürriyet, Sabah, Milliyet, Cumhuriyet, Zaman, Yeni Asır ve diğer gazetelerdir.

Ölüm ilanı

Ölüm ilanı, bir kişi öldükten sonra bu kişinin öldüğünü insanlara duyuran bir ilandır. Genelde cenaze namazı saatini ve ölen kişiye rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyen gazete ilanlarıdır. Aynı şekilde rahmet eden kişinin cenazesinde yardım eden ve destek olan kişilerede verilen ilanlardır. 

Gazeteye ölüm ilanı vermek için ilan destek telefon numaralarımızdan ölüm ilan hattımızı arayarak hürriyet, sabah, star, milliyet, zaman, cumhuriyet, yeni asır, posta gibi gazetlere vefat ilanı yada ölüm ilanı verebilirsiniz.

Vefat ilanı hakkında ipuçları

Vefat ilanı verirken dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları vardır.

1- ilk etapta ilan metnini oluşturun.

2- ilan fiyatları ebat yada çerçevenin boyutuna göre değişiklik gösterdikleri için 1 santim yada sütun olarak adlandırdığımız birim çok önemlidir. bu konu hakkında vefat ilanı operatörlerimize danışınız.

3- ilanda fotoğraf yayınlanacaksa yada başka bir materyal mail olarak tarafımıza yollayınız.

4- ilan hakkında hiç bir fikriniz yoksa emaili yollayın tecrübeli arkadaşlarımız sizi telefon yada email yoluyla kısa sürede bilgilendirsizn

5- Örneğin ilanı İstanbul ve Ankara baskısı vermek istiyorsunuz, ama aynı fiyata Türkiye geneli verirseniz daha çok avantaj sağlayabilirsiniz.

6- Türkiye baskısı vefat ilanları saat 13:00’te son bulduğu için bu saatten önce vermeniz gerekmektedir. Ama saat 13:00’ten sonraya kalsanızda ertesi gün İstanbul ve Ankarada yayınlanır ilan bir sonraki günde diğer tüm illerde çıkar.