Gündem

Yargıtay'dan 15 Temmuz Broşürü

15 Temmuz’da ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi dünyada da büyük yankı uyandırdı. Okullar eğitim öğretime 15 Temmuz anma törenleriyle başladı. Öğrencilere 15 Temmuz’u anlatan broşürler dağıtıldı.

Yargıtay Başsavcılığı da 15 Temmuz’u dünyaya anlatmak için bir broşür hazırladı. Broşürde; 15 Temmuz, FETÖ, FETÖ’nün amaçları anlatıldı. Hazırlanan broşürlerde üniformalı teröristler ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca broşürde, TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi yerlerin fotoğrafları da yer aldı. Şehit olan vatandaşların sayısının verildiği broşürde, vatandaşların fotoğraflarına da yer verildi.

Broşürde 15 Temmuz şöyle anlatıldı: “TSK mensubu olup terörist örgütün amaçları doğrultusunda hareket eden üniformalı teröristler tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi” olarak tanımlandı. Darbe girişiminin arkasında “1999’dan bu yana ABD-Pensilvanya’da ikamet eden eski vaiz Fetullah Gülen” olduğu belirtilen broşürde, FETÖ’nün amacı da, “Anayasal düzeni yıkarak yerine otorieter, totaliter bir cemaat oligarşisi / zümre hakimiyetine dayanan devlet düzeni kurmak.

Milletin güvenliğini temin için TSK’ya emanet edilen savaş uçağı, helikopter, silah ve mühimmatı kullanmak suretiyle, talimatlarını Fetullah Gülen’den alan bu kişilerin, bağlı olduğu devlet hiyerarşisinin dışına çıkarak kendi içinde bir paralel yapı oluşturduğu da göz önüne alındığında Fetullah Gülen cemaatinin ‘silahlı bir terör örgütü’ olarak kabul edilmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur.”

Kamupersoneli.net