Gündem

YAŞ'ta FETÖ Temizliği Öne Çıktı ! TSK Yeniden İnşa Ediliyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 2016 Yüksek Askeri Şurası’nda (YAŞ) FETÖ temizliği öne çıkarken, 2017 şurası ise sivil yönetim tarafından askeri kadroların yeniden şekillendirildiği toplantı oldu. General ve amirallerden emekli edilenlerin yerine yeniden atama yapılmadı.

İLK ADIM ATILDI

Yapılan YAŞ toplantısında Orgeneral, korgeneral ve tümgeneral rütbeleri eridi. Konu ile ilgili olarak Yenişafak’tan Kıymet Sezer’in haberine göre Sivil yönetim, önceki günkü YAŞ ile birlikte TSK’yı yeniden dizayn çalışmasında ilk adımını atmış oldu. Yüksek Askeri Şura toplantısından çıkan kararlar, 15 Temmuz sonrası yasal değişikliklerle başlatılan TSK’nın yeniden yapılandırılması ve sivil yönetim tarafından yeniden dizaynında en keskin hamle oldu. TSK tarihinde ilk kez general, amiral terfileri bir elin parmaklarını bile geçemedi. Kara Kuvvetleri’nde 1, Deniz Kuvvetleri’nde 2, Hava Kuvvetleri’nde ise 3 general ve amiral terfi edebildi. Sadece 8 general ve amiralin görev süresi uzatıldı. Buna karşılık 29 general ve amiral emekli edildi.

KESKİN BİR ADIM

Bu kapsamda 15 Temmuz sonrasında eriyen üst rütbeli sayısı daha da azaldı. Ayrıca korgeneral kadroları doldurulamadı. Meydana gelen bu tablo 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK’da başlatılan yeniden yapılandırma çalışmalarının uygulamadaki önemli ve keskin bir adımı olarak nitelendirildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA