Gündem

Yaşar Nuri Öztürk Doğum Gününde Hayatını Kaybetti , Yaşar Nuri Öztürk Kimdir?

 Uzun süredir kanser tedavisi görmekte olan Yaşar Nuri Öztürk’ün sağlık durumu hakkında son bilgiler gelmeye başlamıştı. Ancak Yaşar Nuri Öztürk hakkında aldığımız son dakika bilgisinde Öztürk’ün vefat ettiği belirtildi.

Uzun zamandır kanser hastalığı ile mücadele eden Yaşar Nuri Öztürk hayatını kaybetti. önceki gün hayatını kaybeden ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşar Nuri Öztürk Kimdir?

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 1945’te Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde doğdu. Çocuk yaştayken hafız olan Yaşar Nuri Öztürk, Kur’an-ı Kerim okumayı babasının verdiği eğitim ile öğrenmeyi başardı. 10 sene devam eden klasik medrese eğitiminin ardından Hukuk ve İlahiyat eğitimlerini tamamlayarak, 12 yıl boyunca imam ve vaiz olarak görevini sürdürdü.

1980 senesinde ‘İslam Felsefesi’ konulu doktora tezini tamamlayan Yaşar Nuri Öztürk Öztürk, 1986 yılında Doçent olurken, 1978 ve 1982 yıllarında ”Türkiye Milli Kültür Vakfı” ödülüne layık görülmüştür. Yaşar Nuri Öztürk’ün Türkçe, Farsça, Arapça, Fransız ve İngilizce dillerinde çalışmaları vardır.

Yaşar Nuri Öztürk, 14 Şubat 2013 tarihinde TRT sanatçısı Nazlı Kanaat ile nişanlanmıştır.

Kamupersoneli.net  | Ankara