Gündem

Yasin Aktay : "Bir belediyenin bir terör örgütü tarafından adeta 'yönetiliyor olması'…"

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, “Bir belediyenin bir terör örgütü tarafından adeta ‘yönetiliyor olması’, kamu kaynaklarının, yani tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının, halkımızdan toplanan vergilerin, belediyelere ‘hizmet olarak halkımıza geri dönsün’ diye verilmiş olan paraların adeta halkımıza kurşun olarak, hendek olarak huzur ve istikrar cinayeti olarak geri dönecek şekilde terör örgütüne ulaştırılması, artık kabul edilebilecek, göz yumulabilecek bir hadise değil.” dedi.


Partisinin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aktay, bölücü terör örgütünün sözde liderlerinden Murat Karayılan’ın belediyelere atanacak kayyumları hedef alacaklarına yönelik açıklaması hatırlatılarak, teröre destek veren belediyelerle ilgili yapılacak çalışmalar hakkındaki değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Terörist teröristliğini gösteriyor onun anladığı dil o, anladığı şey o ama aslında bu ifadesi bile tek başına bazı belediyelerin Kandil’le olan, terör örgütüyle ilişkilerini faş eden sözler bunlar. Bizi de aslında harekete geçiren şey tam da bu ilişki. Yani terör örgütüyle bazı belediyeler arasında ne yazık ki organik bir ilişki var, bazı belediyeler ne yazık ki terör örgütü tarafından yönetiliyor.” değerlendirmesinde bulundu. 

Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konunun gündeme gelmediğini bildiren Yasin Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz sadece bunun sözünü ettik, sözü edildi sadece bakın ses nereden geliyor, Kandil’den geliyor, bu belediyelerden herhangi birisinden bir söz işittiniz mi şimdiye kadar bu konuda? Bu konuyu eleştiren, bu konuya itiraz eden, bu konuda bir protesto niteliğinde en ufak bir ses duymuyoruz ama Kandil’den bir ses geliyor, terör örgütünden bir ses geliyor. Esas itibarıyla çok aşikar bir durum vardı, 7 Haziran’da da 1 Kasım’da da seçim kampanyalarını malum partinin, HDP’nin seçim kampanyasını PKK yürütmüştür, terör örgütü yürütmüştür. Örgütün yürüttüğü bir seçim kampanyasıyla aslında bu oylar alınmıştır ve bir silahlı terör örgütünün bir seçim kampanyasını nasıl yürüttüğünü varın siz hesap edin.”

 Kendisinin de bölge milletvekili olarak seçmenlere yönelik tehditleri gördüğünü ifade eden Aktay, bu durumun kendi kararlılıklarını daha da artırdığını vurguladı.

“Bu konunun artık hiçbir şekilde ertelenemeyecek bir sorun haline gelmiş olduğunu da göstermektedir.” ifadesini kullanan Yasin Aktay, şunları kaydetti:

“Bu ilişki biçimi, bir demokratik ülkede olabilecek bir ilişki biçimi değildir. Bir belediyenin bir terör örgütü tarafından adeta ‘yönetiliyor olması’, kamu kaynaklarının, yani tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının, halkımızdan toplanan vergilerin, belediyelere ‘hizmet olarak halkımıza geri dönsün’ diye verilmiş olan paraların adeta halkımıza kurşun olarak, hendek olarak huzur ve istikrar cinayeti olarak geri dönecek şekilde terör örgütüne ulaştırılması, artık kabul edilebilecek, göz yumulabilecek bir hadise değil. Onun için kimin ne dediği çok önemli değil. Biz yolumuza devam edeceğiz ama bu konu bugün Merkez Yürütme Kurulu gündeminde değildi.”

 Aktay, AK Parti Genel Merkezi’ndeki anayasa çalışmaları komisyonundaki isimlere ilişkin bir soru üzerine, kamuoyunun gündemine gelen isimlerin hiçbirisinin geçerli olmadığını, henüz bir görevlendirmenin yapılmadığını bildirdi.

AA
Kamupersoneli.net