Gündem

Yasin Aktay: " Teröre Destek Vermek Bir Belediyenin .."

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, DBP’li belediyelerin terör örgütüne destek oldukları iddialarına ilişkin “Teröre destek vermek bir belediyenin işi değildir. Teröre destek veren bir belediyenin ehliyetini de meşruiyetini de yok eden bir durumdur.” dedi.


Aktay, partisinin Baykan ilçe teşkilatınca düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, DBP’li idarecilerin yönettiği belediyelerin hizmet yapmadıkları yönünde vatandaşlardan sıklıkla şikayet aldıklarını söyledi.

Vatandaşların en çok şikayet ettiği konular arasında alt yapı, yol ve benzeri hizmetler olduğunu aktaran Aktay, şöyle konuştu:

“Belediye, hizmet kapsamında yol ve alt yapı yatırımlarını, şehir hayatını daha güzelleştirmek için yolları, kaldırımları ile kanalizasyonu yapmak için vardır. Ama maalesef vatandaşlarımızın vergilerinden toplanan paraları terör örgütüne destek olarak aktarılmasına elbette ki göz yumamayız. Onun için şu anda bu konuyla ilgili bir çalışmamız yürütülmektedir. Bu çalışma kapsamında teröre destek vermek bir belediyenin işi değildir. Teröre destek veren bir belediyenin ehliyetini de meşruiyetini de yok eden bir durumdur.”

Aktay, meşruiyeti yok olmuş, vatandaşına hizmet verme yerine teröre destek vermeyi önceleyen bir belediyenin ve belediye mensupları ile devlet memurlarının, devletten maaş alarak halka hizmet etme görevi ve sorumluluğu olan görevlilerin bu tür faaliyetlerde bulunmasının, bir ülkenin katlanabileceği bir durum olmadığını savundu. “Katlanırsa zaten göz yummuş olur.” diyen Aktay, “Bu da açıkçası suçtur. Böyle bir suça müsaade etmeyeceğiz. Bunların gereği en kısa zamanda yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Aktay, programın ardından İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve bazı parti yöneticileriyle Veyselkarani beldesine geçerek, bayram ziyaretlerine devam etti.

Kamupersoneli.net  | AA