Gündem

Yasin Aktay: "Türkiye artık bütün unsurlarıyla Türkiye'dir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, “İslam’la zerre kadar uzaktan yakından alakası olmayan DAEŞ terör örgütü diğer bütün ülkelerin, Avrupa, Amerika, İran ve Rusya’nın Suriye’de istediği operasyonları, işgalleri yapmak için bahane ve maymuncuk gibi.” dedi.

AK Parti İl Teşkilatı tarafından Valilik önünde bulunan çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Aktay, dünyanın bir hareketlilik içerisinde olduğunu söyledi.

Dünyanın büyük bir atılım içerisinde olduğunu ifade eden Aktay, herkesin yeni bir denge bulmaya çalıştığını ifade etti. Dünyanın eski dengeleri taşımaya artık yetmediğine dikkat çeken Aktay, dünyanın her tarafında, kan, revan, zulüm ve savaş olduğunu ama Birleşmiş Milletlerin genel yapısının dünyada adaleti tesis etmeye yetmediğini belirtti.

Onun için dünyada yeni bir arayış olduğunu dile getiren Aktay, “Dünyada bir dava, bir kavga var, paylaşım kavgası var. Bir yandan bu kavgalar yüzünden komşumuz Suriye tıkanma noktasına geldi. Oraya müdahale edip işini istediği gibi yapmak üzere planlar yapan hiç kimsenin planı tutmuyor.” diye konuştu.

Aktay, Suriye’de ne olduğu belirsiz DAEŞ diye bir örgüt kurulduğunu ve bunun batının Suriye’ye girme bahanesi olduğunu aktaran Aktay, şöyle konuştu: 

“Amerika geldi, orada IŞİD diye bir şey peydahladılar ne idüğü belirsiz bir örgüt ama İslam düşmanı olduğu çok açık bir örgüt. Ne idüğü belirsizdir ama tek idüğü belirlidir, o da İslam düşmanıdır. İslam’la zerre kadar uzaktan yakından alakası olmayan DAEŞ terör örgütü diğer bütün ülkelerin, Avrupa, Amerika, İran ve Rusya’nın Suriye’de istediği operasyonları, işgalleri yapmak için bahane ve maymuncuk gibi. Suriye’ye girmek için, Suriye’de istediği planları yapmak için bir maymuncuk ama o maymuncuk da ellerinde patlıyor, hiçbir işe yaramıyor.”

Suriye’de şimdiye kadar hiç kimsenin planının tutmadığını kaydeden Aktay, “Herkes zannediyor ki orada Rusya kazanıyor veya ABD planlarını uyguluyor. Hiçbir adım sizi istediğiniz hedefe götürmeyecektir. Eninde sonunda Suriye’de Suriye halkı karar verecektir. Herkes buna saygı duymak zorundadır. Sadece Türkiye, Suriye’nin geleceğini Suriye halkının karar vereceğinde ısrar ediyor. Onun için bütün davamız ve bütün çabamız bu istikamettedir. Suriye’de işler tıkanma noktasında, artık yeni bir çözüm sayfası açılması gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

– “Türkiye artık bütün unsurlarıyla Türkiye’dir”

Terörle mücadele sayesinde halkın samimiyetlerini gördüğünü anlatan Aktay, ülkenin birliği, bütünlüğü Türk, Kürt Arap ve Türkiye’nin bütün unsurlarının kardeşliği konusunda hiçbir sorunları olmadığını gördüklerini kaydetti. 

“Türkiye artık bütün unsurlarıyla Türkiye’dir. Bugün geldiğimiz noktada terörle mücadelemiz, sadece terörle mücadeledir.” diyen Aktay, şöyle konuştu:

“Kürt sorununu çözme meselesi değildir. Bölgedeki diğer ülkelere örnek olacak şekilde çözülmüştür. Keşke Suriye de sorunu çözebilseydi. Keşke Irak da kendi bütünlüğünü koruyacak şekilde sorununu bu şekilde çözse ve kendi ülkesindeki Kürtlere eşit haklar verse ve Türkiye’nin verdiği hakları verseydi. Bugün Erbil’deki bir Kürt kardeşimiz Bağdat’a gidemiyor. Biz böyle bir dünya mı arzuluyoruz. Diyarbakırlı ve Siirtlinin İstanbul’a gidememesini mi arzuluyoruz. Öyle bir şey yok. Bir Siirtli istediği zaman istediği gibi İstanbul’a gidecek ve İstanbullu da Siirt’te gidip gelecek.”

AA
Kamupersoneli.net