Gündem

Yeni Başbakan Adayı Binali Yıldırım'dan İlk Açıklamalar

Adalet ve Kalkınma Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanım söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur” dedi.


Binali Yıldırım, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde partililere hitap etti.

Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, konuşmasına, “AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne yurt içinden ve yurt dışından gelerek bu güzel günümüzü, bu demokrasi şölenimizi, hizmet algımızı tazeleyeceğimiz bu kutlu günümüzü şereflendiren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı.

Olağanüstü Kongrenin, partisi, ülke ve millet için, AK Parti’ye ümidini bağlamış tüm mazlumlar için hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sözlerimin başında, AK Parti’mizin kurucu Genel Başkanı, liderimiz, aydınlık Türkiye’nin mimarı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan, bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye’nin yılmaz savunucusudur. Her zaman, gururla, ‘yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım’ dedik, bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur.”

Ahmet Davutoğlu’na Hizmetlerinden Ötürü Şükranlarımızı Sunuyoruz”

“Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan bu bayrağı devralarak partimizi bugünlere başarıyla getiren Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diyen Binali Yıldırım, şunları kaydetti:
“İlk Başbakanımız, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu arada teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış, bugün aramızdan ayrılmış, Hakk’ın rahmetine kavuşmuş tüm kardeşlerimizi de minnetle ve şükranla anıyorum. Bu vesileyle tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsü için hayatları feda eden başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehitleri rahmetle anıyorum. Terör olaylarında yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyor, ülkemizin her karış toprağını korumak için görev yapan güvenlik güçlerimize Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum.” 

AA
Kamupersoneli.net |Ankara