Gündem

Yeni HSK İçin 13 Kişilik Üye Kadrosu Tamamlandı

16 Nisan’daki anayasa değişikliği ile üye sayısı 22’den 13’e, daire sayısı 3’ten 2’ye indirilen, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) olan adı Hakimler ve Savcılar Kurulu oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından 7 üye seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yeni HSK için 4 üye seçti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HSK’ya, HSYK üyeliği sona eren Mehmet Yılmaz ve Halil Koç ile Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Şahin ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Akif Ekinci’yi seçti.

BÖCEK SORUŞTURMASINI YÜRÜTEN SAVCI EKİBİNDEYDİ

Ankara terör savcısıyken, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisindeki dinleme cihazlarına yönelik böcek soruşturmasını yürüten üç kişilik savcı ekibinde olan Hüseyin Şahin, HSK üyeliğine seçildi. 

13 KİŞİLİK HSK TAMAMLANDI

Konu ile ilgili olarak Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun aktardıklarına göre Erdoğan’ın, HSK’ya seçtiği Mehmet Yılmaz, HSYK’nın Başkanvekilliği ve 2. Daire Başkanlığı görevini yürütmüştü. Halil Koç ise hakim ve savcıların atama kararnamelerini çıkaran HSYK 1. Daire Başkanlığı görevini yapmıştı. TBMM ise HSYK üyesi Alp Arslan’ı HSK üyesi seçmişti. Böylece, eski HSYK’nın 3 üyesi yeni HSK’da görev yapmaya devam edecek. Anayasa gereği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Başkanı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’in doğal üyesi olduğu 13 kişilik HSK bu atamalarla tamamlandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA