Gündem

Yeni Kabine Listesi (65.Hükümet) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Onayına Sunuldu

Yeni Hükümeti (65. Hükümet) kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Binali yıldırım kabine listesiyle birlikte T.C cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine gitti. Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki görüşmelerden sonra yeni hükümetin açıklanması yarın hükümet programının okunması, haftaya pazartesi günü güven oylamasının yapılması bekleniyor. İlk Bakanlar kurulu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde beştepe’de yapılacak.


Yeni kabine listesinde bir çok bakanın yerini koruması beklenirken, kesinleşen tek değişim Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda olacak. Binali Yıldırım’ın yerine gelecek ismin kim olduğu bilinmezken, Ekonomi Bakanlığı ‘nda da değişiklik yapılması ve Erdoğan’ın uzun zamandır dile getirdiği Milli Ekonomi Projesi için gerekli adımların atılması bekleniyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda da değişiklik gündemde. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı son zamanlarda çocuklara yönelik yaşanılan istismar olayları nedeniyle muhalefetin ve çeşitli kesimlerin sık sık tepkisini alıyor. Milli Eğitim Bakanı hakkında meclise gensoru teklifi de gelmişti.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberleri merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara