Gündem

Yeni Mezun Tecrübesiz Kişiler İçin İş İmkanları Artıyor

Üniversiteden ya da liseden yeni mezun olmuş kişilerin, vasıfsız işler dışında iş bulmaları çok zordu. Artık bu durum adeta tersine döndü. Firmalar çok sayıda tecrübesiz eleman arayışında. Kariyer sitelerine baktığımızda, tecrübesiz eleman alımlarının sayısı giderek artıyor. Artık yeni mezun olmuş kişiler, daha rahat iş bulabiliyor.

İşte Yeni Mezunlar İçin Örnek İş İlanları:

Örneğin hepsiburada firması, kendi bünyesinde kariyer yapmak isteyen adaylara iş olanağı sağlıyor. Hepsiburada firması üniversitelerin 4. sınıfına geçecek ya da yüksek lisans yapan, interneti ve sosyal medyayı aktif kullanabiliyor olan, MS office programını bilen, İngilizce bilen tecrübesiz elemanlarını bünyesine katıyor.

Özellikle sosyal medya ve bilgisayar bilgisi, son dönemde iş bulabilmek için önemli niteliklerden.

Satış Danışmanı pozisyonunda da binlerce ilan var. Tecrübesiz elemanlar için, satış danışmanlığı işi, anında iş bulabileceğiniz ve süreç içerisinde mağazada yükselebileceğiniz bir iş kolu. Çağrı Merkezi çalışanı olmakta, son zamanlarda çok fazla açığı olan işlerden.

Müşteri İlişkileri Uzmanlığı’da kolayca iş bulabileceğiniz sektörlerden. Adaylardan genel olarak, Lise, Meslek Yüksek Okulu veya Üniversite mezunu olmaları, MS Office programlarını bilmeleri, insani ilişkilerde başarılı olmaları, diksiyonlarının be giyim kuşamlarının düzgün olması, pozitif ve güler yüzlü olmaları, takım çalışmasına uyum sağlayabilmeleri isteniliyor.

Muhasebe Bilen Kişiler de Şanslı:

Kariyer sitelerinde bulunan ilanlarda, tecrübesiz eleman isteyen sektörlerden birisi de muhasebe sektörü. Firmalar genel olarak, muhasebe konularına hakim ve öğrenim gördüğü bölümün muhasebe bilgileri ile alakalı, İngilizce bilgisi olan, MS Office programlarını bilen, Logo gibi muhasebe programlarını bilen, iletişimi kuvvetli olan, Türk Vergi sistemi ve Sosyal Güvenlik sistemi hakkında bilgi sahibi, Tek düzen hesap bilgisi ve mesleki mevzuat hakkında bilgi sahibi adaylar ile çalışmak istiyorlar.

Bunun dışında sigortacılık, danışma gibi görevlerde de çok sayıda istihdam olanağı var.

Kamupersoneli.net | Özel Haber

Bir Yorum

  1. Cocuk gelisimi ve eğitimi mezunuyum 1 yıl deneyimim var eğitim durumum lise 1 yıldir bosdayim acil ise ihtiyacim var

  2. Lisans mezunuyum ön muhasebe ve genel muhasebe bilgim var askerliğimi yaptım b sınıfı ehlyetim var. İş arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

  3. Kamu yonetimi. mezunuym bilgisayarli muhasebe egitimi aldim issizim

  4. Gıda teknolojisi mezunum ve gıda teknikerim.Acil işe ihtiyacim var.