Gündem

YGS'ye Girecek Öğrenciler Mağdur Oldu

Şırnaklı öğrenciler Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına girmek için Siirt’e geldiler. Bu öğrenciler emeklerinin boşa gitmemesi adına kendilerine sağlanan imkanlar için teşekkür ettiler. 

ÖSYM Başkanlığı Şırnak’ta Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına girecek öğrencilerin güvenlik nedeni ile sınav yerlerini değiştirdi. Öğrencilerin değiştirilen sınav yerleri Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt’tir. Öğrenciler Şırnak ilinin Silopi, Cizre ve Uludere ilçelerinden geldiler ve emeklerinin boşa gitmemesi için çaba harcadıklarını belirttiler. 

Sınava girecek öğrencilerden biri olan Metin Aslan, Şırnak’a en yakın il Siirt burada ki yetkililer çok hoşnut bizlerle sınava girecek öğrencilerle çok ilgileniyorlar bundan dolayı sınava burada gireceğiz dedi. 

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı için Siirt’e gelen öğrencilerin ortak fikri ise Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan terör olaylarının bitmesi şeklinde.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına girecek bir diğer öğrenci olan Narin Çiyamen ise Şırnak’ta terör olaylarının son bulmasını istediklerini söyledi. Narin Çiyamen ” keşke terör olayları olmasaydı, memleketim Şırnak’ta sınava girmek isterdim ailemizde yanımızda olurdu” cümlelerini söyledi. 

Şırnak’tan gelen öğrencileri karşılamak ve ağırlamaktan Siirt Lisesi Müdürü Mustafa Ayaz görevlendirildi. Mustafa Ayaz yarın sınava girecek öğrenciler için moral gezileri düzenlediklerini söyledi. 

Yarın yani 13 Mart 2016 tarihinde öğrenciler ÖSYM Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına girecekler. Bizler Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına girecek adaylara kamupersoneli.net olarak başarılar diliyoruz. 

Kamupersoneli.net