Gündem

YSK "450 Bin Adet" Tercih Kaşesi Siparişi Sonrası Erken Seçim Açıklaması Yaptı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sosyal medya sitelerinde ve bazı haber sitelerinde dolaşan erken seçim iddialarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Devlet Malzeme Ofisi’ne açılan tercih kaşesi ihalesi sosyal medya sitelerinde ve bazı haber sitelerinde erken seçim mi olacak? sorularının sorulmasına neden oldu. Söz konusu kaşe alım ihalesiyle ilgili paylaşımların fazlalaşması sonucunda

Erken Seçimle Alakası Yok

Yüksek Seçim Kurulu konunun erken seçimle alakası olmadığını ve söz konusu ihalenin yapılmasının nedeninin daha önceki seçimlerde kullanılan kaşelerin tahrip olup eskimesi olduğunu açıkladı. İhalenin rutin bir uygulama olduğunun belirtildiği açıklamada ihalenin Erken Seçim için hazırlıkla alakası olmadığı dile getirildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 450 Bin adet tercih kaşesi satın alımı için Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ‘ya başvuruda bulunmuştu. İhalenin asıl maksadının stokları belli bir seviyede tutarak rutin seçimler esnasında herhangi bir problem yaşanmasının önlenmesi olarak açıklandı.

Kamudan haberler, gündem haberleri , son dakika gelişmeleri, memur haberleri ve daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından anında ve her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara