Gündem

Yüksek Askeri Şura Kararları Bugün Verilecek

15 Temmuz darbe girişimi sonrası olağanüstü gündem ile toplanan YAŞ, TSK’nın üst kadrosu için kararlar vermişti, bugün ise Albay ve alt rütbelerdeki askerlere ilişkin kararlar verilecek.

YAŞ üyeleri, Anıtkabir’i yeni yapısıyla ilk defa ziyaret etti. YAŞ üyelerine, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcıları ile bazı başkanlar eşlil etti.

Binali Yıldırım Anıtkabir Defterine Ne Yazdı ?

Başbakan Binali Yıldırım, Anıtkabir defterine : “Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şura heyeti olarak huzurunuzdayız.’Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek, demokrasimizi en ileri düzeye ulaştırmak ve milli iradeyi tehdit eden bütün unsurları bertaraf etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
Biliyoruz ki ülkemiz demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendikçe, siyasi, askeri, ekonomik ilerlemesini sürdürecek, bölgemizde barış ve huzur için ümit kaynağı olacaktır.
Dünyanın güçlü devletleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti, masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini, darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir. Bu anlayışla 2016 yılı Ağustos Dönemi Yüksek Askeri Şura çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyor, bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.”yazdı.


Kamupersoneli.net