Gündem

Yunanistan'a Açılan Sınır Kapılarında Yoğunluk Var

  Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinden, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Yunanistan’a açılan sınır kapılarında oluşabilecek yoğunluklar nedeniyle Yunan makamlarıyla temasa geçildiği ve Kipi Sınır Kapısı’nda tam kapasiteyle hizmet verildiği bildirildi.


Büyükelçiliğin internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, İpsala sınır kapısının karşısındaki Kipi Sınır Kapısı’nda gişe sayısının bu sabah itibarıyla üçe çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Vatandaşlarımızın, Ramazan Bayramı tatili döneminde Yunanistan’ı ziyaretleri veya Yunanistan’dan transit geçişleri sırasında sınır kapılarında yaşanabilecek yoğunluklar göz önünde bulundurularak, Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımız tarafından gerekli tedbirlerin alınmasını teminen Yunan makamlarıyla önceden temas edilmiştir.

Nitekim, temaslarımız çerçevesinde Yunanistan’ın Kipi Sınır Kapısı’nda gişe sayısı üçe çıkarılmış ve bugün (2 Temmuz) sabah saatlerinden itibaren gişeler tam kapasiteyle hizmet vermeye başlamıştır. Buna rağmen, çok sayıda yolcu ve aracın geçiş talebi nedeniyle yoğunluk yaşanması kaçınılmaz görülmektedir.”

Ayrıca, karşılaşılabilecek sorunlar ve acil yardım talepleri için Yunanistan’daki konsolosluklar ile irtibata geçilebileceği kaydedildi.

AA | Kamupersoneli.net