Gündem

Yusuf Ziya Öztabak, ''Halkımız, bir destan yazdı''

FETÖ darbe girişimleri hakkındaki yapılan yorumlar devam ediyor. 


AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “Hamdolsun memleketimizin insanı, halkımız, bir destan yazdı. Bu paralel çetelerine geçit vermedi.” dedi.

Öztabak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini vurgulayarak çok üzücü hadiselerin yaşandığını ama bu milletin üstesinden geldiğini söyledi.

Halkın darbe girişimi karşısında verdiği tepkinin çok önemli olduğunu aktaran Öztabak, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletine neden bu kadar güven duyduğunu şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Yalova’mızda bu olaylar, bu hadiseler gerçekleştiği zaman teşkilatlarımızın çağrısı, bizlerin çağrısı üzerine bütün Yalovalılar arzu ettiğimiz meydanlara akın ettiler. Burada milletin seçtiği cumhurun başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’la ve yine milletin seçimleriyle iş başına gelen hükümetin arkasında olduğunu, bu tür şebekelere pabuç bırakmayacağını göstermiş oldu.”

Dün gece 20 binin üzerine Yalovalının adeta sabaha kadar nöbet tuttuğunu vurgulayan Öztabak, şunları söyledi:

“Bugün de yoğun bir kalabalıkla ülkemizdeki hadiseleri izlemeye devam ettik. Hamdolsun memleketimizin insanı, halkımız bir destan yazdı. Bu paralel çetelerine geçit vermedi. Milletimizin bekasını hedef alan, ülkemizin belki de yok olmasına sebep olabilecek bu hadisede vatandaşımız, darbecilere set oldu ve kendi seçtiği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve yine kendi isteğiyle iş başına gelen hükümetin arkasında oldu. Hamdolsun bütün bu hadiselere engel olmuş oldu. Bundan sonra bu gruplara karşı daha da dikkatli olarak memleketimizde bu tür kötü hadiselerin yaşatılmaması için gereken tedbirler mutlaka alınacaktır.”

Yalova’da Hava Pilot Kurmay Albay Metin Yıldırım’ın gözaltına alındığını da hatırlatan Öztabak, “Hava Meydan Komutanlığından bir gözaltı var. Fakat yaptığı eylemleri Yalova’da değil, İstanbul’da yaptığını biliyoruz.” dedi.

Kamupersoneli.net | AA