Genel

Doğum Çatlaklarına Kesin Çözüm

Özellikle doğumdan sonra kadınların en çok şikâyet ettikleri konulardan birisi de çatlaklardır. Kimilerinde doğumdan sonra hiçbir iz kalmaması gibi kimilerinde de oldukça fazla ve derin çatlak izleri kalabilmektedir.

Aslında doğumdan sonra meydana gelmiş gibi görünen bu çatlaklar doğum sırasında karnınızın genişlemesi ile birlikte meydana geldiği için çatlakların oluşumunu gidermeyi hamileliğiniz sırasında da yapabilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz bazı bakım kürleri ile birlikte çatlak görünümünü biraz daha azaltabilirsiniz. Hamilelik sırasında alınan kilolar ve karındaki aşırı gerginlik sonucu karın ve bacaklarda çatlaklar oluşur. Doğum çatlaklarına kesin çözüm için uzman bir estetik doktordan da yardım alabilirsiniz. Yalnız evde de hamileliğinizin başından beri uygulayacağınız bazı bitkisel yağlar ile hazırlayacağınız kürler ile bu çatlakların görünümü de oldukça hafifletebilirsiniz.

Hamilelik döneminde alınan önlemler ve kullanılan kremler bazen yeterli gelmeyebilir. Doğum çatlakları için krem tarifi Doğum sonrası oluşan çatlaklar için şifalı bitki yağları çok faydalı olacaktır. Badem Yağı, Kakao Yağı, Kayısı yağı, Kantaron Yağı, Zeytin Yağ, Çörekotu Yağı. Tüm yağlar eşit ölçülerde karıştırılır ve çatlak bölgelere sürülür. Hamilelik döneminde bu şifalı yağlar ile çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz. Doğum çatlaklarının giderilmesi Gebelik sırasında çatlak oluşumunu engellemek için özellikle yemek sonrası karnınıza sürün.
Güzellik uğruna daha uzun vadede cildinize zarar vermeyin. Spor yapmayı aksatmayın ve su tüketimini ihmal etmeyin. Yeni çatlakların oluşumunu engellemek için kese yapmak gerekiyor. Yaptığınız kese sayesinde cildiniz toparlanıyor ve sıkılaşmaya başlıyor.

Kakao yağı, keten yağı ve gliserin yağını aynı ölçülerde alıp iyice karıştırın. Sorunlu bölgelere uygulayın ve bu işlemi her gün tekrarlayın.

 2 çay kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı badem yağı ve 2 çay kaşığı çörekotu yağını karıştırın ve çatlaklarınızın yoğun olduğu bölgeye masaj yaparak uygulayın, 10 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayın. 10 damla kayısı yağı ve E vitamini ampulü ile bir kür hazırlayabilirsiniz. E vitamini ampulü ile kayısı yağını karıştırın. Cam bir şişeye koyun ve her gün çatlayan bölgelerinize uygulayın.

Kamupersoneli.net/Ankara