Personel Alımı

Mahkemeler 8 Bin TL Maaş İle Konkordato Komiseri Görevlendiriyor (Kimler Başvurabilir?)

Ekonomide yaşanan gelişmeler sonrası daha sık karşılaştığımız Konkordato genel anlamıyla şirketlerin iflastan önceki son süreçleridir. Bu kapsamda iflas etmemek adına son bir adım atmış olan şirketlere 3 aya yakın bir zaman tanıyor. 

Bu süreç boyunca ise şirket personellerinin maaşları devlet tarafından ödeniyor. Böylelikle konkordato kararı alan firma, rahat bir nefes alarak yeniden çalışmak için uygun zemin sağlamış oluyor. Bu kapsamda konkordato ilan eden bu şirketlere ise Konkordato Komiseri atanıyor. 

Peki Konkordato Komiserliği nedir? Bu meslek grubuna kimler başvuruda bulunabilir? İşte tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

8 BİN TL’YE VARAN MAAŞ ALIYORLAR, PEKİ NE İŞ YAPARLAR?

Konkordato Komiserliği ilanlarına ilgi gösterecek adayları en çok merak ettiren konusu tabili maaşları. Genel olarak konkordato komiserleri 8 bin lira civarında maaş alabiliyor. Aynı anda birçok şirket için çalışma yürütebilen komiserlerin maaşları aldıkları mahkeme dosyasına göre belirleniyor.

Peki Konkordato Komiserinin görevleri nelerdir? Ne İş Yapar? 

Konkordato Komiserleri firmalar tarafından yapılan başvurular sonrası o firmaya mahkeme tarafından atanıyor. firmaların mahkemelerdeki dosyalarıyla ilgili işlemleri yürüten bu personeller konkordato başvurularına avukat atamak ile ilgili de çalışmaları yürütüyor. Konkordato komiserleri bir nevi icra memuru olarak çalışırlar. Komiserler ayrıca ilgili firmaya ek zaman tanınması konusunda da görüş belirtirler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Konkordato Komiseri olmak adına başvuru yapmak isteyecek adayların sağlamaları gereken bazı koşullar bulunuyor. İşte o koşullar,

Türk vatandaşı olmak. Tam ehliyetli olmak. En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve beş yıldan az olmamak üzere mesleki tecrübeye sahip bulunmak. İflas etmemiş olmak. Son üç yıl içinde görevin gerektirdiği özen yükümlülüğüne uymadığından dolayı konkordato komiserliği görevine son verilmemiş olmak. Görevlendirildiği tarih itibarıyla disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da sanat icrasından veya mesleki faaliyetten yasaklanmamış olmak. Kamu hizmetinden yasaklı olmamak. Fiilen yürütmekte olduğu mesleğinin ilgili mevzuatında, konkordato komiserliğini yürütmesine engel bir hüküm bulunmamak. Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak.

KONKORDATO KOMİSERİ EĞİTİMİ VE SERTİFİKASI NEREDEN ALINIR?

Konkordato Komiseri eğitimi almak isteyen adaylar bu eğitimleri Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan bazı üniversitelerinden alabilirler. Bu üniversiteler, kurs bedeli ve eğitim saatlerine dair detayları da sizlerle paylaşıyoruz. 

Başken Üniversitesi; 24 saatlik program ile konkordato ile ilgili mevzuat eğitimi sağlanıyor ve sertifika veriliyor. Program eğitimi için kayıtlar 1.450 TL.

Sakarya Üniversitesi; 24 saatlik program hazırlayan üniversite, 1 ay içerisinde uzaktan eğitim sağlıyor. Eğitime katılım bedeli 500 TL olarak belirlenmiş. Söz konusu eğitimin yüzde 70’ine katılım sağlayanlara sertifika veriliyor.

İstanbul Gedik Üniversitesi; Konkordato Komiserliği eğitimi veren bir başka üniversite. Eğitim süresi 8 saatten oluşuyor ve fiyatı 800 TL + KDV. Eğitim sonunda sertifika veriliyor.

Uludağ Üniversitesi; 24 saatlik eğitime katılanlara sertifika veriliyor. Program 2-3-4 Kasım tarihlerinde yapılacak. Programa katılım bedeli ise KDV dahil 1.550 TL olarak belirlenmiş.

Gaziantep Üniversitesi; Yalnızca Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümlerinden, Hukuk Fakültesi bölümlerinden mezun ve Çalıştığı alanda en az 5 yıl iş tecrübesine sahip kişilere eğitim programı açan üniversite toplam 24 saatlik kursa katılanlara sertifika veriyor. Programa katılım bedeli ise 1.500 TL.

Altınbaş Üniversitesi; Konkordato Komiserliği için yeni kurs açan üniversite KDV dahil 950 TL’lik bir giriş bedeli ile hazırladığı kurs ile sertifika veriyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sertifikayı aldıktan sonraki aşama ne? Nasıl alım yapılacak

  2. Gene birileri dalga geçiyo ben zaten beş yıl bu işde çalışsam bidaha nşye başvurayım

  3. Yani şimdi sürekli bi meslek mi bu yani süre dolduktan sonra ne iş yapıyor yani bunu açıklasa daha iyi olur açıklamalar pek açık değil