İş İlanları

İŞKUR, İşsizlere Günlük 54 TL Destek İmkanından Kimler Faydalanabilir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işsizlikle mücadele kapsamında yeni proje çalışmaları yapıyor. Konu ile ilgili olarak Türkiye İş Kurumu ise istihdam destekleme programları çerçevesinde işsizlikle mücadelesini devam ettiriyor.

VATANDAŞLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Türkiye İş Kurumu tarafından istihdam destekleme projeleri kapsamında işbaşı eğitim programları veriliyor. Gerçekleştirilen bu programlar ile iş sahibi olamayan meslek edinemeyen vatandaşlar meslek sahibi oluyorlar ve ücretleri devlet tarafından ödeniyor. Bu kapsamda istihdama katkıda bulunmak isteyen fakat nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar personel eğitme şansı buluyorlar. Böylelikle hem nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar hem de vatandaşların yüzleri gülüyor.

54 TL DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

İşbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 78 fiili gün (3 ay) ve haftalık en fazla 45 saattir. Söz konusu işbaşı eğitim programları için adaylar “https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3” web adresine giderek formu doldurmak suretiyle başvuru yapacaklardır. 

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Türkiye İş Kurumu tarafından başlatılan işbaşı eğitim programlarından “Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, Emekli olmamak, Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,” şartlarını taşıyan adaylar yararlanabilir. Bu şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum