Personel Alımı

3220 Kamu Personeli Alımı Başvurularında Son Günler

Devlet Personel Başkanlığı, geçtiğimiz Aralık ayında Sosyal Güvenlik Kanunu kapsamında kamuya 3220 kamu personeli alınacağını duyurdu. Kamu personeli alımı için başvuru işlemleri 30 Aralık 2016’da Devlet Personel Başkanlığı’nın başvuru kılavuzunu yayınlamasıyla beraber başladı. 30 Aralık 2016’da başlayan başvuru işlemleri 20 Ocak 2017’de sona erecek.

Yayınlanan başvuru kılavuzunda, kimlerin başvuru yapabileceği bilgisi de yer aldı. Yayınlanan kılavuza göre başvuru şartları şöyle:

* Haklarında korunma veya bakım tedbiri alınmış olanlar
* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam edenler
* 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren iki yıl içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış olanlar

Ortaöğretim, önlisans veya lisans düzeyinden mezun adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için eğitim durumlarına göre, 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekmektedir.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. 

İlkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler çerçevesinde tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır.

Kılavuzda yer alan şartlara durumu uyan adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaklar. Bu nedenle tercihte bulunmak isteyen adayların e-Devlet Kapısı’ na giriş şifrelerine sahip olmaları gerekmektedir.

Bir Yorum

  1. 4 yıl vatan için uzman çavuşluk yapan kahramana memurluk hakkı verilmiyor

  2. 20 Ocak yazmışsınız ama paylaştığınız içerikte 13 Ocak yazıyor son tarih olarak bilgilendirme yapar mısınız?

  3. Arkadaslar teecih edevlet uzerinden yapiliyor ama sifre felan istiyor ptt den aliniyormus sifre sanirim boyle olmasi gerekiyor o yuzden tercih yapamiyoruz