Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 978 Personel Alımında Tüm Kadrolara Aynı Anda Başvurulabilir mi ?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bir personel alım ilanı yayınlayarak bünyesinde görevlendirilmek üzere 978 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. 

CTE bünyesinde alımı yapılacak sözleşmeli personel alımının kadrolara göre dağılımı şöyle:

* 300 infaz ve koruma memuru
* 317 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi)
* 43 diğer sağlık personeli (sağlık memuru)
* 32 teknisyeni
* 215 destek personeli (şoför)
* 43 destek personeli (aşçı)
* 25 destek personeli (kaloriferci)
* 3 destek personeli (kaloriferci)

Adalet Bakanlığı’nın personel alım ilanında bir kadroya başvuru yapan aday diğer kadroya da başvuru yapabilir mi? Adalet Bakanlığı’nın personel alım ilanlarının tümüne başvuru yapılabilir mi? İşte cevaplar…

* Adalet Bakanlığı’nın personel alım ilanlarında bir kadroya başvuru yapan aday, gereken şartları taşıması durumunda başka bir kadroya da başvuru yapabilir. Başvuru kılavuzunda bu konuda yer alan bilgi şöyle: ” Adaylar aranan şartları taşımaları halinde ayrı ayrı tüm unvanlar için aynı veya farklı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuru yapabileceklerdir.”

* Ayrıca, 15/12/2016tarihinde ilan edilen kadrolu şoför ilanına başvuranlar aranan şartları taşımaları halinde bu ilanda yer alan şoförlük ilanına da başvuru yapabileceklerdir.

* Adaylar bir kadroya birden fazla kez başvuru yapamayacaklardır. Bu durum kılavuzda: “Adaylar bir unvan için sadece bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Aynı unvan için birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır” şeklinde verilmiştir.

 

Bir Yorum

  1. Özel güvenlik silahlı Belgem var Batman'da yaşıyorum kpss den 68 puan aldım iş arıyorum