Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Naklen 200 Memur Personel Alımı Başvuruları Başladı

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda; icra katipleri arasından naklen 200 İcra Müdür Yardımcısı alınacağı açıklandı.

200 Memur Personel Alımı Başvuruları Başladı !

Yapılacak sınav ile alınacak 200 icra müdür yardımcısı için başvurular başladı. Başvurular, 11 Ağustos 2017 tarihine kadar ra kâtipleri arasından yapılacak icra müdür yardımcılığına geçiş sınavı bilgi formu ve ilanın 3 üncü maddesinin (b) fıkrasında belirtilen (görev yaptığı birimince onaylanmış) öğrenim belgesi ile birlikte bağlı bulunulan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonlarına şahsen yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Naklen 200 personel alım ilanına; İcra kâtibi olarak 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla fiilen en az bir yıl çalışmış olan, Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olan, yapılan denetimler sonucunda, hakkında düzenlenen raporların olumlu olması şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek.

Sınav Ne Zaman ve Nerede Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından 07 Ekim 2017 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak. Sınav saat 10:00’da başlayacak ve 110 dakika sürecek.

Sınav Ücreti Ne Kadar ve Nasıl Yatırılacak?

Adalet Bakanlığı 200 personel alım sınavı için adaylar,  sınav ücreti olarak 155,00.-TL (Yüz Elli Beş Türk Lirası) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 04-10 Eylül 2017 tarihleri arasında yatıracaklar.