Personel Alımı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Memur Alımı Başvuruları Başlıyor

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın memur alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden 31 Aralık 2016 tarihinde yayımlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı memur alımı ilanı ise 2017 yılında geçerli olacak. Aile Bakanlığı memur alımı ilanına başvuruların 23 Ocak 2017 tarihinde başlayacak olup 3 Şubat 2017 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Alım yapılacak personel: Sözlü sınavla 20 (yirmi) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcısı alınacak.

Başvuruda aranılan şartlar:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

2- Son başvuru tarihi itibariyle, üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinden/bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

3- T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), tabloda belirtilen puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olmak

4- 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle otuzbeş yaşını doldurmamış olmak.

5- Sağlık durumu, yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olmak ve denetçilik görevini yapmasına mani olacak hastalığı veya engeli bulunmamak.

Başvuru tarihi ve yeri: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı memur alımı ilanına başvurular 23 Ocak – 03 Şubat 2017 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (www.aile.gov.tr) web sayfasından elektronik ortamda alınacaktır. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

Bir Yorum

  1. Ben Batman Sason ilçesinde Türk telekom da özel güvenlik veya memur olarak çalışmak istiyorum kpss den 63 puan aldım. Bilginize arz ederim. Saygılar