Personel Alımı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 50 memur alımı ilanı yayımlandı

 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yayımladığı ilanla 50 sanayi ve teknoloji uzman yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı memur alımı ilanı için başvurular 24 Aralık 2016 tarihinde başladı ve 6 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır.

Alım yapılacak personel: 50 sanayi ve teknoloji uzman yardımcısı alımı yapılacaktır.

Başvuruda aranılan şartlar:
– 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,
– Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren ve yukarıdaki tabloda bölümleri belirtilen ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
– ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 04-05 Temmuz 2015 veya 22-29 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından yukarıdaki tabloda bölümü karşısında yer alan puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,
– 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1981 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olanlar).

Başvuruda istenilen belgeler:
– Başvuru Formu (www.sanayi.gov.tr) adresinde yer almaktadır
– Fotoğraf (elektronik ortama aktarılacak)
– Mezuniyet belgelerinin (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur.

Başvuru yeri ve zamanı: Başvurular, 24 Aralık 2016 tarihinde başlayacak olup 6 Ocak 2017 günü saat 23.59’a kadar Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

Ayrıca Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Formu” doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olup, ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile Bakanlığa elden, e-posta veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. 3) Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Ayrıca, bu şekilde Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise durumları çalıştıkları kurumlarına bildirilir.